Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

OTO, 8 Milyon Dolar Yatırım Alarak Büyümeye Devam Ediyor

Kargo yönetim platformu OTO, Seri A turunda 8 milyon dolar yatırım alarak yeni hedeflere odaklandı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 13:58
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 14:30

OTO, 8 Milyon Dolar Yatırım Alarak Büyümeye Devam Ediyor

OTO, 8 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Kargo yönetim platformu OTO, gerçekleştirdiği Seri A finansman turunda 8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu finansman, Türkiye ve MENA bölgelerinde KOBİ ve çevrim içi perakende firmalarına yönelik yeni özellikler sunarak, daha hızlı ve verimli gönderi deneyimlerini hedefliyor.

Finansmanın Detayları

Yatırım, Public Investment Fund (PIF) tarafından yönetilen Sanabil Investments liderliğinde, Sadu Capital, Iliad Partners, Propeller ve Soma Capital gibi fonların katılımıyla gerçekleşti. OTO, yeni yatırımı Türkiye, Suudi Arabistan ve BAE'deki varlığını büyütmek için kullanacak.

Kurucu Ortağın Açıklamaları

OTO'nun CEO'su Mohammad AlRazaz, yatırımın şirketlerinin kargo ve lojistik sektöründeki dönüşüm vaadinin kanıtı olduğunu belirtti. AlRazaz, "Yenilikçi çözümler sunmaya odaklandık" ifadelerini kullandı. OTO'nun CTO'su Furkan Uzar ise, yeni finansmanın satış kanalları ve kargo tedarikçileri arasındaki teknoloji boşluğunu kapatmalarına yardımcı olacağını kaydetti.

Entegrasyon ve Operasyonel Verimlik

OTO, 250'den fazla yerli ve uluslararası kargo firmasıyla entegrasyon sağlıyor. Bu sayede firmalar, kargo süreçlerini sorunsuz bir şekilde yönetebiliyor. OTO, rekabetçi fiyatlarla kargo etiketi satın alma imkanı sunarak, müşteri kitlesini genişletmeye devam ediyor. Şirket, daha önce de MEVP, Derayah Ventures ve 500 Global gibi yatırımlarla toplamda 3,3 milyon dolar finansman elde etti.

Kargo yönetim platformu OTO, Seri A finansman turunda 8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu....

Kargo yönetim platformu OTO, Seri A finansman turunda 8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Açıklamada, OTO Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mohammad AlRazaz ve OTO'nun Kurucu Ortağı ve Teknolojiden Sorumlu Yöneticisi (CTO) Furkan Uzar'ın görüşlerine yer verildi.