Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Orta Vadeli Program Kamuoyu ile Paylaşıldı

Orta Vadeli Program, kamuoyu ile paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur Korumalı Mevduatlar ve Türk Lirası hakkında açıklamalarda bulundu. Finans ve dijital TL konularında da adımlar atılacağı belirtildi.

Yayın Tarihi: 06.09.2023 18:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Orta Vadeli Program Kamuoyu ile Paylaşıldı

Ekonomi Yol Haritası Belirlendi

Ekonomi yönetimi tarafından hazırlanan Orta Vadeli Program (OVP), Beştepe'de yapılan programla kamuoyu ile paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın sunumu sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programın genel hatlarını değerlendirdi ve hedeflere kararlı adımlarla ilerleneceğini vurguladı.

Kur Korumalı Mevduatlar ve Türk Lirası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur Korumalı Mevduatlar (KKM) hakkında konuşarak, Türk lirası mevduatlara dönüşün yolunun açılacağını belirtti. KKM'nin kur istikrarına önemli katkı sağladığını ifade eden Erdoğan, bu sistem sayesinde Türk lirasının değer kaybı riskinden korunacağını söyledi.

Finans ve Dijital TL

Erdoğan, finans ve finansla ilgili danışmanlık hizmetlerinin artırılmasıyla döviz girdisi sağlanacağını belirtti. Ayrıca, dijital TL çalışmalarının devam ettiğini ve İstanbul'u küresel finans merkezi haline getirecek adımlar atılacağını söyledi.