Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Orta Doğu'da İsrail ve ABD Arasında Gerilim: Hava Saldırıları Devam Ediyor

Orta Doğu'da İsrail ve ABD arasında gerilim devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, ABD İran tesislerini vurdu. Hizbullah ve İsrail arasında çatışmalar devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, İran'ı uyardı. Son 20 günde Gazze'de binlerce hedef vuruldu ve binlerce insan hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 09:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Orta Doğu'da İsrail ve ABD Arasında Gerilim: Hava Saldırıları Devam Ediyor

İsrail'in 50 yıl sonra resmen ilan ettiği ilk savaşta yirmi gün geride kaldı

Gazze'de hava saldırıları aralıksız sürerken Orta Doğu'nun başka bölgelerinde patlama sesleri duyuldu. ABD, İsrail'e koşulsuz desteğini sunarken, İran ve Hizbullah'ın savaşa dahil olmasını engellemeyi hedefliyor.

ABD SURİYE'DE İRAN TESİSLERİNİ VURDU

ABD, İran Devrim Muhafızları tarafından kullanılan iki merkezi savaş uçaklarıyla vurdu. Suriye-Irak sınırındaki silah ve mühimmat depoları hedef alındı.

Hizbullah ve İsrail Arasında Çatışmalar Sürüyor

Hizbullah'ın roket saldırılarına İsrail ordusu savaş uçakları ve top atışlarıyla yanıt veriyor. İsrail ayrıca Suriye'nin başkenti Şam ve diğer şehirlerdeki havalimanlarına füze ateşliyor.

ABD Başkanı Joe Biden İran'ı Uyardı

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın İran'ın ABD kuvvetlerini hedef almaması konusunda Ayetullah Ali Hamaney'i uyardığını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusu Gazze'yi savaş uçaklarıyla bombalamaya devam ediyor. Son 20 günde 7 binden fazla hedef vuruldu ve binlerce insan hayatını kaybetti.