Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Orta Doğu'da Gerilim: Hamas Yetkilileri Öldürüldü, Aşkelon Hedef Alındı

Orta Doğu'da gerilim devam ediyor. Hamas yetkilileri öldürüldü, Aşkelon hedef alındı. Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, Aşkelon kentini vuracaklarını duyurdu ve sakinlere bölgeden ayrılmaları için çağrıda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında ise Hamas'ın üst düzey iki yetkilisi öldürüldü.

Yayın Tarihi: 10.10.2023 16:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Orta Doğu'da Gerilim: Hamas Yetkilileri Öldürüldü, Aşkelon Hedef Alındı

Orta Doğu'da Gerilim: Hamas Yetkilileri Öldürüldü, Aşkelon Hedef Alındı

Lübnan'daki Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Al Mayadeen televizyonu, Hamas politbürosundan 2 kişinin çatışmalarda öldürüldüğünü ileri sürdü. Reuters'a konuşan iki Hamas yetkilisi ise, Cevad Ebu Şammala ve Zakaria Ebu Maamar'ın Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'ta düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail ile çatışmalar sürerken Aşkelon kenti sakinlerine çağrıda bulundu. Ebu Ubeyde, Aşkelon sakinlerine bölgeyi saat 17.00'ye kadar terk etmelerini söyledi.

Orta Doğu'da tansiyon düşmüyor… Cumartesi günü Hamas'ın İsrail'e saldırmasından sonra bölgede gerilim her geçen gün artarken bugün kritik bir açıklama geldi…Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el -Kassam Tugayları bugün İsrail'in Aşkelon kentini vuracaklarını duyurdu. Telegram üzerinden yapılan açıklamada, Aşkelon sakinlerine uyarıda bulunuldu. Açıklamada, “Akşam 17'ye kadar şehirden kaçmak için vaktiniz var” denildi.

Öte yandan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında Hamas'ın üst düzey iki yetkilisinin öldürüldüğü açıklandı. İngiliz haber ajansı Reuters'ın “son dakika” ibaresiyle servis ettiği haberde, iki yetkilinin öldüğü belirtildi. İddiayı ilk olarak Lübnan merkezli medya kuruluşu Al-Mayadeen duyurdu. Hamas resmi olarak bir açıklama yapmadı.

Uluslararası haber ajansları gerilimin her dakika tırmandığı bölgeden dikkat çekici bir gelişmeyi aktardı…Haber ajansları, Hamas'ın açıklamalarına dayandırarak Gazze'den İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nı vurduklarını aktardı. İsrailli yetkililer ise bu iddiayı yalanladı.