Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ordu'da Kahverengi Kokarcalara Karşı Kış İlaçlama Mücadelesi Başlıyor

Ordu'da kahverengi kokarcalara karşı 15 Ekim'den itibaren kışlak ilaçlaması yapılacak. Vali Erol'dan vatandaşlara çağrı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 14:06
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 14:06

Ordu'da Kahverengi Kokarcalara Karşı Kış İlaçlama Mücadelesi Başlıyor

Ordu'da Kahverengi Kokarcalara Karşı İlaçlama Süreci Başlıyor

Ordu Valisi Muammer Erol, 15 Ekim tarihinden itibaren kentin çeşitli bölgelerinde kahverengi kokarca zararlısına karşı kışlak ilaçlama işlemlerinin başlayacağını açıkladı.

Vali Erol, bu mücadelenin özellikle fındık gibi önemli tarım ürünlerini korumak amacıyla yapıldığını vurguladı. 15 Ekim'den itibaren Tarım ve Orman İlleri ile ilgili il ve ilçe müdürlükleri, muhtarlıklar, belediyeler ve ziraat odaları ile işbirliği içerisinde, bu zararlının soğuk havalarda sığınacağı alanların ilaçlanması için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

İlaçlama Alanları Hakkında Bilgiler

Vali Erol, "Kışlak olarak nitelendirdiğimiz mekanları ilaçlama çabamızda hiçbir alanın göz ardı edilmemesini istiyoruz. Bir ahır, samanlık, odunluk veya depo gibi her türlü yerin ıskalanmaması gerekmektedir," dedi.

Bu süreçte özellikle muhtarlardan destek beklediklerini dile getiren Erol, gurbette bulunan vatandaşlara ise önemli bir çağrıda bulundu. Erol, "Gurbetteki vatandaşlarımız kapalı olan evlerinin anahtarlarını yakınlarına vermeli ve ilaçlama işlemi için mekanların açık tutulmasına yardımcı olmalıdır," ifadelerini kullandı.

Ordu Valisi Muammer Erol (ortada), 15 Ekim'den itibaren kent genelinde kahverengi kokarca böceğine...

Ordu Valisi Muammer Erol (ortada), 15 Ekim'den itibaren kent genelinde kahverengi kokarca böceğine karşı kışlak ilaçlamasına başlanacağını bildirdi.