Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Orban, Olimpiyat Açılışlarını Eleştirdi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Paris Olimpiyatları'nda toplumsal ahlakın eksik olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 13:35
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 13:35

Orban, Olimpiyat Açılışlarını Eleştirdi

Orban Olimpiyatlar Hakkında Eleştiride Bulundu

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılışındaki etkinlikleri eleştirerek, "Batılılar ulus devletin artık var olmadığına inanıyor. Bu duruma bağlı olarak ortak bir kültür ve toplumsal ahlakın varlığını reddediyorlar. Olimpiyat açılışını izlediyseniz, ahlaki bir değer görmediniz," dedi.

Baile Tusnad'daki Etkinlik

Orban, Romanya'nın Baile Tusnad şehrinde düzenlenen bir etkinlikte, Rusya-Ukrayna Savaşı, yaklaşan ABD seçimleri ve Olimpiyatlar konusunda görüşlerini paylaştı.

Ulus Devletler ve Ahlak

Ulus devletlerin İncil'e dayalı bir temele sahip olduğunu ifade eden Orban, "Ulus devletler yaradılış düzeninin bir parçasıdır. Kutsal kitapta, kıyamet geldiğinde sadece bireylerin değil, ulusların da yargılanacağı belirtiliyor," şeklinde konuştu.

Batı Dünyasına Yönelik Eleştiriler

Batı'nın göç konusundaki tutumunu da eleştiren Orban, dünyanın değiştiğini ve "eski günlerde her şey Batı tarzında değişirken, artık böyle olmadığını" belirtti. Ayrıca, Batı merkezli dünya sisteminin yerini Asya merkezli bir düzene bırakacağına inandığını vurguladı.

Barış için Adımlar Atılmalı

Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin görüşmelerinin etkisiyle ülkeler arasında iletişim sağlandığını öne süren Orban, "Barış yanlısı bir Avrupa'ya doğru gidiyoruz. Avrupa'nın bu konuda önlemler alması gerekiyor," dedi.

Trump'ın Dönüşü ve Avrupa'nın Geleceği

Orban, "Ukraynalılar üzerine düşeni yaptı. Şimdi Avrupalılar geç olmadan akıllarını başına almalı. Eğer Avrupa barış yanlısı bir politika izlemezse, Donald Trump'ın zaferi sonrası dönmek zorunda kalacak ve utanç verici bir şekilde siyasi sorumluluğu üstlenmek zorunda kalacaktır," şeklinde değerlendirmede bulundu.