Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Optik İllüzyonlu Zeka Testi: Farklı Fili Bulabilir misiniz?

Optik illüzyonlu bir zeka testi ve kelime arama bulmacası ile karşınızdayız. Bu makalede farklı olan fili bulma zeka testi ve 40 saniyede 6 kelimeyi bulma bulmacası yer alıyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2023 15:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Optik İllüzyonlu Zeka Testi: Farklı Fili Bulabilir misiniz?

Optik İllüzyonlu Zeka Testi: Farklı Fili Bulabilir misiniz?

Optik illüzyonlu bir zeka testi ile daha sizlerleyiz. Yukarıdaki resimde yan yana sıralanmış olan fil görselleri içerisinden farklı olanı bulabilecek misiniz? Bu zeka testi bulmacasında farklı olan fili 9 saniyede ayırt edenlerin IQ seviyesi oldukça yüksek kabule diliyor. Yalnızca dâhilerin çözebildiği optik illüzyonlu zeka testini geçmek için size verilen süre ise 9 saniye. Hazırsanız, süre başlıyor. Resimdeki farklı fili 9 saniyede bulamayanlar haberimizin sonraki sayfasında doğru yanıtı bulabilirler.

Farklı fil bulmacasını 9 saniyede çözenleri tebrik ederiz. 9 saniye içerisinde doğru yanıta ulaşamayanlar için ise işte resimdeki farklı fil bulmacasının doğru yanıtı:

Kelime Arama Bulmacası: Zekanızı Test Edin!

Kelime arama bulmacaları en popüler zeka oyunlarından birisi olarak tanımlanıyor. Verilen süre içinde gizli kelimeleri bulma deneyimi boş zamanlarınızı değerlendirmenin ve zekanızı test etmenin harika bir yolu olarak kabul ediliyor. Bu ustaca hazırlanmış kelime bulma oyunu, harf ızgarasında yerleştirilmiş olan anlamlı altı kelimeyi soldan sağa ve yukarıdan aşağıya doğru bulmanızı gerektiriyor. Tamamını bulanlar süper zeka kategorisine girecek kadar yetenekli kabul ediliyor.

40 SANİYEDE 6 KELİMEYİ BUL

Bu kelime arama bulmacasını çözmenin en iyi yolu, harfleri ararken yukarıdan aşağıya ve sağdan sola inceleyerek anlamlı kelimeler aramaktır. Kelime arama bulmacaları, gözlem becerilerini test etmenin yanı sıra bir bireyin zekasını da test edebilir. Yukarıda paylaşılan resimde 6 farklı kelime yer almaktadır. Bulmacada harf dizilimleri bir şekilde birleşerek 7 anlamlı kelime oluşturuyor ve zor olan kısım, bu ızgaradan 6 kelimeyi 40 saniye içinde bulmak. Şimdi kronometreyi çalıştırın ve resme dikkatlice bakın.

İŞTE BULMACADAKİ 6 GİZLİ KELİME

  1. Böyle
  2. Önemli
  3. Manifesto
  4. Uyku
  5. Yeşil
  6. Yıldız