Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Onur Bulut Transferinde Kayserispor ve Beşiktaş Arasındaki Hukuki İhtilaflar

Geçen sezonun devre arasında Beşiktaş ile sözleşme imzalayan Onur Bulut'un transferiyle ilgili Kayserispor ile hukuki ihtilaflar yaşandı. Kayserispor, transferin hukuksuz olduğunu iddia ederek UÇK'ya başvurdu. UÇK, oybirliğiyle Onur Bulut'u haklı buldu ancak Tahkim Kurulu, UÇK kararını bozdu.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 23:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Onur Bulut Transferinde Kayserispor ve Beşiktaş Arasındaki Hukuki İhtilaflar

Geçen sezonun devre arasında Beşiktaş ile sözleşme imzalayan Onur Bulut'un Siyah-Beyazlılar'ın yolunu tutması sonrası oyuncunun eski kulübü Kayserispor'dan tepki gelmiş, Sarı-Kırmızılı ekip Onur Bulut'un bu imzasının hukuksuz olduğunu iddia etmişti.

Kayserispor, UÇK'ya taşımıştıTFF, Beşiktaş'ın bu transferini onaylarken, yaptığı transferi onaylamıştı. Tüm bunların ardından Kayserispor Beşiktaş'ın ödediği 1 milyon Euro'yu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) taşıdı.

'Asılsız iddialar görmekteyim'

'3.5 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesinin olduğunu iddia eden Kayserispor, bu transfere itiraz ederken; Onur Bulut, “Bazı basın ve yayın organlarında, eski kulübüm Kayserispor tarafından mevcut sözleşmemi bitimine 6 ay kala 3 yıllığına uzattığım ve aramızdaki anlaşmada herhangi bir çıkış maddesi bulunmadığı halde haksız bir şekilde sözleşmemi feshettiğime yönelik asılsız iddialar görmekteyim diyerek bu durumu yalanlamıştı.

UÇK Kararı ve Tahkim Süreci

UÇK; Kayserispor'un Onur Bulut'a açtığı davada oybirliğiyle milli futbolcuyu haklı buldu. Kayserispor ise kararı Tahkim'e taşıdı. Tahkim Kurulu, UÇK'nın kararını bozdu. TFF'den yapılan açıklamada, Kayseri Spor Futbol A.Ş.’nin futbolcu Onur Bulut ve Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 11.04.2023 tarih ve E.2023/88 - K.2023/119 sayılı kararına karşı itirazı incelendi. Kurulumuz’un 22.09.2023 tarihli toplantısında incelemeye alınan dosyada yapılan müzakere neticesinde; eksik inceleme nedeniyle UÇK kararının kaldırılmasına, gerekçeli kararda açıklanacağı üzere dosyanın ikili yargılama sistemi gereğince UÇK'ya gönderilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir denildi.