
Görme Engelli Milli Golbolcunun Olimpiyat Hedefi
Barış Tosun, Türkiye Görme Engelliler Erkek Milli Golbol Takımı'nın önemli bir oyuncusu olarak olimpiyat hayallerini peşinden koşuyor. Tosun, "Bundan sonraki hedefim her sporcu gibi olimpiyat, olimpiyatı görebilmek ve orada şampiyonluk elde edebilmek" diyor.
Doğuştan Görme Kaybı ve Golbol Serüveni
36 yaşındaki Barış Tosun, 4-5 yaşına kadar görme kaybı yaşamadı. Ancak çocukluk döneminde arkadaşlarıyla oyun oynarken görme yetisinin azaldığını fark etti. %90 görme kaybı yaşayan Tosun, ailesinin desteğiyle başladığı golbol sporu sayesinde okul döneminde birçok başarı elde etti.
Milli Takım Başarıları
2013 yılında milli takıma seçilen Tosun, o günden bu yana birçok uluslararası başarıya imza attı. Konya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük, Dünya Şampiyonası'nda çeyrek final ve 2023'te Karadağ'da Avrupa üçüncülüğü elde etti.
Naklen Şampiyon Olma Yolu
Nilüfer Görme Engelliler Spor Kulübü ile namağlup bir sezon geçirerek Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme şansı yakalayan Tosun, 2028'de Los Angeles'ta gerçekleşecek paralimpik oyunlarına katılmayı ve madalya kazanmayı hayal ediyor.
Öğretmenlik ve Spor Hayatı
Üniversite mezunu olan Tosun, İstanbul Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Öğretmenlik yaşantısında zaman zaman zorluklar yaşasa da okuldaki desteklerle bu engelleri aşmayı başarıyor.
Gelecek Hedefleri
Barış Tosun, "Şu an önümüzde Şampiyonlar Ligi var. Türkiye'de ilk defa katılacak kulüp olma yolundayız. İnşallah başarılarımızı orada sürdürmek istiyoruz. O yüzden olimpiyat ve şampiyonluk hayallerim benim için çok önemli" diyerek hedeflerine sıkı bir şekilde odaklandığını gösteriyor.
Oynadığı kulüplerde dikkatleri çekip milli takımın da vazgeçilmez oyuncularından biri haline gelen Türkiye Görme Engelliler Erkek Milli Golbol Takımı oyuncusu Barış Tosun (fotoğrafta), olimpiyatlarda da forma giymek için çalışıyor.
Oynadığı kulüplerde dikkatleri çekip milli takımın da vazgeçilmez oyuncularından biri haline gelen Türkiye Görme Engelliler Erkek Milli Golbol Takımı oyuncusu Barış Tosun (fotoğrafta), olimpiyatlarda da forma giymek için çalışıyor.