Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ÖNCÜ Gençlik Derneği ve Vatan Partisi Üyeleri Köln'de Gösteri Düzenledi

ÖNCÜ Gençlik Derneği ve Vatan Partisi üyelerinin Köln'de düzenlediği gösteride, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle birlikte anıtın kaldırılması için slogan atan vatandaşlar, Ermeni vatandaşlarını polis koruması altına aldı. Organizatörlerden Ali Aker, konuşmasında soykırım iddialarını reddetti ve Türk milliyetçisi olduklarını vurguladı. Ayrıca İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da değinerek insan haklarına vurgu yaptı. Gösteride Cumhuriyet Bayramı kutlamaları da yapıldı.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 00:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ÖNCÜ Gençlik Derneği ve Vatan Partisi Üyeleri Köln'de Gösteri Düzenledi

ÖNCÜ Gençlik Derneği ve Vatan Partisi Üyeleri Köln'de Gösteri Düzenledi

ÖNCÜ Gençlik Derneği ile Vatan Partisi üyelerinin organize ettiği gösteride, yağışlı havaya rağmen ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle çok sayıda vatandaşımız anıtın kaldırılması için slogan attı.

Aynı meydana gelen 15 kadar Ermeni vatandaşını polis koruma altına alarak olay çıkmasını engelledi.

Organizatörlerden Ali Aker, protesto gösterisinde yaptığı konuşmada, “Yüreğiniz yetiyorsa getirin, çağırın tarihçilerinizi bu soykırım yalanını konuşalım. Bizler ne ırkçıyız ne de sağcı. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatansever evlatlarıyız, Atatürk’ün çizgisinde Türk milliyetçisiyiz” dedi.

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılara da değinen Aker, “Bugün, bu asırda zavallı masum insanlar öldürülüyor. Onların Yahudi, Hıristiyan, Müslüman olmasından bahsetmiyoruz. Bizde, canlar önemli. Bizde, kan dökmek haramdır. Bir canın ölmesi insanlığın ölmesidir. İnsanların öldürülmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Yaşasın Türk milleti, yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü yapılan soykırımı lanetleme gösterisinde vatandaşlarımız “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” sloganları atarken, taşınan dövizlerde “AİHM: 1915 soykırım değildir”, “Köln Belediyesi, anıtı kaldırma kararını uygula” ifadeleri yer aldı.