Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Öğrencilere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Satışı Ne Zaman Başlayacak?

Son dönemde Apple zam üzerine zam yaparak iPhone fiyatlarını yükseltti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaadiyle üniversite öğrencileri vergisiz telefon ve bilgisayar alma fırsatı yakalayacak. Bu durum, hem ikinci el iPhone fiyatlarında düşüşe neden olacak hem de öğrencilere ekonomik bir avantaj sağlayacak.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 14:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Öğrencilere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Satışı Ne Zaman Başlayacak?

Apple Zam Üzerine Zam Yaptı

Son dönemde Apple zam üzerine zam yaptı. Öyle ki bu zamlar sonucunda iPhone 14 Pro Max’in en üst versiyonu 90 bin TL’ye dayandı. Elbette fiyatların bu kadar artmasında ülkemizdeki ÖTV oranlarının etkisi de yadsınamaz. Fakat yakında bu ÖTV derdinden kısmen de olsa kurtulmuş olacağız.

Hali hazırda Apple’ın sitesine girdiğinizde telefon fiyatlarındaki vergileri gözlemleyebilirsiniz. Bu bağlamda herhangi bir iPhone modelini satın alırken, ödediğiniz tutarın neredeyse yarısının vergiye gittiğini rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Talimatı Verdi! iPhone Fiyatları Yarı Yarıya Düşüyor!

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesindeki en önemli vaatlerinden birisi de üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar satın alma fırsatı verileceğini dile getirmesiydi. Şimdi milyonlarca öğrenci bu vaadin ne zaman hayata geçirileceğini bekliyor. Kulislerde dolaşan iddialara göre Cumhurbaşkanı bu vaat için düğmeye basmış durumda. Genel olarak okul başlamadan önce bu vaadin hayata geçirilmesi ve üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus telefon ve bilgisayarda vergisiz fiyatlandırma uygulanması bekleniyor.

Bu vaat hayata geçirildiği anda üniversite öğrencileri iPhone modellerini yarı fiyatına satın alma fırsatı bulacak. Muhtemelen bu sayede ikinci eldeki iPhone fiyatlarında da büyük düşüşler yaşanacaktır. Çünkü iPhone modellerini her alan muhtemelen kullanmayacaktır. Üzerine biraz koyarak satacaktır. Bekleyip göreceğiz.

Öğrencilere Bilgisayar ve Cep Telefonu Satışı Başladı mı?

'Öğrencilere bilgisayar ve cep telefonu satışı başladı mı? Vergisiz telefon satışı ne zaman yapılacak 2023?' sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. KDV'siz, ÖTV'siz cep telefonu ve bilgisayar satışı ile ilgili gelişmeler ve haberler, gençler tarafından takip ediliyor. Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimler öncesi birçok parti seçim vaadini duyurmuştu.

Öğrencilere Vergisiz Cep Telefonu Kampanyası Başladı mı, Ne Zaman Başlayacak?

14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti seçim beyannamesini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 'Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.' ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, 'Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız' ifadelerini kullandı.

Öğrencilere Vergisiz Cep Telefonu Şartları Neler Olacak?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri yararlanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek. Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.