Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Otomotiv Sektörü Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, otomotiv sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bozkurt, ekonomik yol haritasının desteklenmesi ve kurumsal müşterilerin krediye ulaşımında rahatlama sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, toplam otomotiv pazarının 700 bin adedin altına inmemesi önemli olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 15.09.2023 15:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Otomotiv Sektörü Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in taşıt kredilerine sınırlama getirecek perspektife sahip olduklarını ifade etmesinin ardından, otomotiv sektörü hakkında yeni değerlendirmelerde bulundu.

ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, ekonomik yol haritasının desteklenmesinin büyük bir önem taşıdığının altını çizerek, krediye ulaşım konusundaki görüşlerini paylaştı. Kurumsal müşterilerin krediye ulaşımında bir rahatlamaya gidilmesi gerektiğini de aktaran Bozkurt, kurumsal müşterilerin araç alamaması durumunda şirketlerin araç ihtiyacının karşılanamayacağını ve ticari operasyonların sekteye uğrayabileceğini belirtti.

Bozkurt ayrıca, toplam otomotiv pazarının 700 bin adedin altına inmemesi gerektiğini vurguladı. Bu durumun sistemde zorluklara ve istihdam kayıplarına yol açabileceğini ifade eden Bozkurt, kredi konusunda bireysel ve kurumsal müşteriler açısından dengelerin doğru bir noktada tutulması gerektiğini söyledi.