Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

O Marka Sigara İçenleri İkinci Zam Şoku! 5 TL Birden Geldi

Tütün mamullerindeki vergi oranlarının artırılması sonucunda sigara fiyatlarına bir kez daha zam yapıldığı açıklandı. Yeni yasa teklifiyle birlikte vergi ve harçlarda yapılan yükseltmelerin ardından tütün mamullerine de zam uygulanmaya başladı. Sigaraya uygulanacak ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) zammı, bugün gece yarısından itibaren tüm sigara gruplarında 5 lira olarak yansıtılacak. Bu zam ile birlikte sigara fiyatlarında artış yaşanacak ve vatandaşlar daha yüksek fiyatlarla sigara satın almak durumunda kalacak.

Yayın Tarihi: 11.07.2023 12:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

O Marka Sigara İçenleri İkinci Zam Şoku! 5 TL Birden Geldi

O Marka Sigara İçenleri İkinci Zam Şoku! 5 TL Birden Geldi

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir sigara grubuna daha zam geldiğini açıkladı. Yeni yasa teklifiyle birlikte vergi ve harçlarda yapılan yükseltmelerin ardından tütün mamullerine de zam uygulanmaya başladı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar'ın duyurusuna göre, sigaraya uygulanacak ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) zammı, bugün gece yarısından itibaren tüm sigara gruplarında 5 lira olarak yansıtılacak.

Bu zam ile birlikte sigara fiyatlarında artış yaşanacak ve vatandaşlar daha yüksek fiyatlarla sigara satın almak durumunda kalacak. Vergi oranlarındaki yükseltme ve zamların ardı arkası kesilmezken, vatandaşlar ekonomik olarak daha da zor bir döneme girmiş bulunuyor.