Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nuevo Leon'da Zipline Kazası ve Karpuz Seçiminin Püf Noktaları

Meksika'da bir parkta yaşanan zipline kazası ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan karpuzun seçiminde dikkat edilmesi gereken püf noktaları.

Yayın Tarihi: 27.06.2023 13:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Nuevo Leon'da Zipline Kazası ve Karpuz Seçiminin Püf Noktaları

Nuevo Leon'da Zipline Kazası

Meksika'da Nuevo Leon eyaletinde bir parkta 6 yaşındaki bir çocuk babası ile zipline'a bindi. Baba oğul bir süre tel üzerinde ilerledikten sonra 6 yaşındaki çocuğun emniyet kemeri koptu. Baba bir süre oğlunu tutsa da ağırlık ile birlikte elinden kaydı. Ve çocuk 12 metre yükseklikten düştü. Neyse ki korkulan olmadı. 6 yaşındaki çocuk üzerinden geçtikleri göle düşerek kazadan yara almadan kurtuldu. Olay sonrası çocuk düştüğü gölden kurtarıldı. Ekipler yaptıkları muayene sonrası çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Yetkililer kazanın ardından yaptığı inceleme sonrası firmanın faaliyetlerini askıya aldı.

Karpuz Seçiminin Püf Noktaları

Sıcak yaz aylarının gelmesiyle iç ferahlatan yiyecek karpuz en çok tüketilenler arasına girmeye başladı. Peki en iyi karpuz nasıl seçilir? Yaz aylarıyla birlikte sofraların vazgeçilmezi olan karpuzun sırrı ortaya çıktı. İyi bir karpuz almak için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Karpuzun kelek çıkmaması için yalnızca vurup sesini dinlemek yetmez. İşte bu 4 püf noktayla en iyi karpuzu siz yiyeceksiniz.

Sarı Noktayı Bulun

Bu işarete 'tarla noktası' da denir ve karpuzun büyürken nerede durduğunu gösterir. Nokta beyazsa, karpuz olgunlaşmamıştır. Koyu sarı ise, fazla olgunlaşmış olabilir.

Şeklinin Düzgün Olmasına Dikkat

Ulusal Karpuz Tanıtım Kurulu'na göre ister yuvarlak ister oval bir karpuz topluyor olun, simetrik olmasını ve büyük yarıklar, çürükler ve yumuşak noktalar içermemesini istersiniz.

Kabuk Dokusunu Kontrol Edin

Rengi koyu ve parlaklığı donuk olan karpuzu tercih edin. Parlak bir doku, karpuzun henüz olgunlaşmadığını gösterir.

Kahverengi Sapi Bulun

Kahverengi bir sap (yeşil olana karşı), bir karpuzun asma üzerinde olgunlaştığının bir işaretidir. South Carolina Karpuz Derneği'ne göre, karpuzlar toplandıklarında olgunlaşmayı durdururlar, bu nedenle yeşil saplı bir karpuz kapmak sonunda olgunlaşacağı anlamına gelmez.