Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Norveçli Sol Parti Lideri Görevinden İstifa Etti

Norveç’te havaalanındaki bir mağazadan pahalı bir güneş gözlüğü çaldığı belirlenen aşırı sol parti lideri Bjornar Moxnes görevinden istifa etti. Aynı zamanda Norveç Parlamentosu üyesi olan Moxnex, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, 11 yıldır aralıksız sürdürdüğü parti liderliğinden istifasını duyurdu. 41 yaşındaki Moxnex, “Büyük bir hata yaptım, daha sonraki davranışlarımla durumun daha da kötüye gitmesine yol açtım. Bunun için gerçekten üzgünüm ve özür dilemek istiyorum.” dedi. Moxnex’in yerine 37 yaşındaki Marie Sneve Martinussen, aşırı sol partinin liderliğini üstlendi. Norveç Parlamentosu’nda 7 üyesi bulunan Kızıl Parti Başkanı Bjornar Moxnes, Oslo Havalimanı’ndaki bir mağazadan parasını ödemediği Hugo Boss marka yaklaşık 100 euro değerinde bir güneş gözlüğüyle ayrıldığının anlaşılması üzerine hırsızlık suçlamasıyla 30 Haziran’da gözaltına alınmıştı. Gözlükleri 'yanlışlıkla' aldığını iddia eden Norveçli siyasetçi, hırsızlık suçundan 3 bin Norveç kronu (250 euro) para cezasına

Yayın Tarihi: 25.07.2023 10:17
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Norveçli Sol Parti Lideri Görevinden İstifa Etti

Norveçin Gardermoen kentindeki Oslo Havalimanında güneş gözlüğünü çaldığını itiraf eden Kızıl Parti Başkanı Björnar Moxnes görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Politico haber sitesinin haberine göre, Moxnes, Facebook hesabından dün yaptığı paylaşımda, 16 Haziranda Oslo Havalimanındaki mağazadan gözlük çaldığını kabul ederek, görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Moxnes, paylaşımında, Birçok kişi bana bu kadar aptalca bir şeyi nasıl yapabildiğimi sordu. Geçen haftalarda bunu kendime ben de defalarca sordum. Makul bir açıklamam yok ifadesini kullandı.

Kızıl Parti Ulusal Yürütme Komitesi ise dün aldığı kararla Moxnesin 11 yıldır üstlendiği parti liderliği görevini, 2024e kadar Marie Sneve Martinussenin sürdüreceğini duyurdu.

Martinussen, yaptığı açıklamada, hem söz konusu hırsızlığı hem de bu olayın medyada veriliş şeklini kınayarak, en başından beri olay hakkında doğru bilgi verilmediğini savundu.

NE OLMUŞTU?

Moxnes, Gardermoen kentinde, Oslo Havalimanındaki mağazadan parasını ödemediği pahalı bir gözlükle ayrıldığının anlaşılması üzerine hırsızlıktan gözaltına alınmıştı.

Norveçli siyasetçi, gözlüğü yanlışlıkla aldığını iddia etse de polis, Moxnese hırsızlıktan 3 bin Norveç kronu ceza kesmişti.

Kamuoyunda bazı çevrelerin polislerin olaya fazla tepki verdiğini düşünmesine ilişkin Moxnes, polislerin işlerini yaptığını ancak bunun utanç verici bir deneyim olduğunu belirtmişti.