Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Norris, Meksika Grand Prix'sinde sıralama turlarında hayal kırıklığı yaşadı

McLaren pilotu Lando Norris, Meksika Grand Prix'sinde sıralama turlarında bekleneni veremeyerek hayal kırıklığı yaşadı. Cuma günkü antrenman seanslarında iyi bir performans gösteren Norris, sıralamalarda istediği sonucu elde edemedi.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 10:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Norris, Meksika Grand Prix'sinde sıralama turlarında hayal kırıklığı yaşadı

Cuma günkü antrenman seanslarında iyi bir performans gösteren Norris, sıralama turlarında bekleneni veremedi.

Cuma günkü ilk antrenman seansında dördüncü olan Norris, 2. antrenman seansında zaman çizelgesinde ikinci sıraya yükselerek Verstappen'in hız belirleme çabasından sadece 0.119 sn uzakta yer aldı.

Verstappen'in 0.15 sn yakınında olması hakkında ne düşündüğü sorulduğunda Norris, 'Zor olan bu mu, bir buçuk onda bir içinde olmak mı? Pek çok sürücü onda üçlük bir fark içindeydi!' şeklinde şakayla karışık bir cevap verdi.

McLaren pilotu Autodromo Hermanos Rodriguez'deki gününden memnun olduğunu söyledi ve hafta sonu için iyi bir başlangıç olduğunu belirtti.

McLaren ve Norris, Meksika Grand Prix’sinin sıralama turlarında pole pozisyonuna aday takımlardan biriydi.

Ricciardo, Bottas ve Albon gibi isimlerin ön plana çıktığı cuma günkü antrenman seanslarında iyi bir performans gösteren Norris, sıralamaların ilk bölümünde havlu attı.

İngiliz pilot sıralama turlarına orta hamur lastikle başlamış ve turu yarıda bırakmıştı.

İlk hızlı tur denemesinde yumuşak hamur lastiği tercih eden Norris, ikinci sektördeki hatasının ardından turu iptal etmiş ve pite dönmüştü.

Tüm ümitler atılacak son tura kalmıştı, Fernando Alonso’nun ilk virajda pistten çıkması dolayısıyla sallanan sarı bayraklar İngiliz pilotun turunu geliştirememesine sebep oldu.

Orta lastiklerle atacağı ilk turda neden pite çağırıldığına anlam veremeyen Norris, attığı son turdaki tüm sorumluluğu üstlendiğini söyledi.

Norris, sıralama turlarını 19. sırada bitirdi ancak Logan Sargeant'ın silinen turu ve Yuki Tsunoda'nın güç ünitesi değişikliği cezasıyla birlikte pazar günkü yarışa 18. sıradan başlayacak.