Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Antalya'da Tanıtıldı

Antalya, Gran Fondo Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği için hazırlıklarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 11:39
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 11:39

Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Antalya'da Tanıtıldı

Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Tanıtımı Yapıldı

Antalya'da bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi'nin tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Kundu turizm bölgesinde bulunan Nirvana Cosmopolitan Otel'de gerçekleştirildi.

Vali Hulusi Şahin'in Açıklamaları

Antalya Valisi Hulusi Şahin, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'nın bisiklet dostu otel sayısının 30'u geçtiğini belirtti. Şahin, "Antalya’da bisiklet sporu için oldukça uygun bir ortam mevcut. Özellikle kış aylarında böyle bir hava avantajı sağlıyor. Ancak Antalya olarak hala hak ettiğimiz noktada değiliz. Şehirde yaklaşık 350 otel ve 2,500 kadar turizm işletmesi varken, böyle bir etkinliğe sponsor arayışının genişlemesi gerekiyor. Eğer daha fazla destek bulabilirsek, daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapma olanağımız artabilir. 2029 yılında Gran Fondo Dünya Şampiyonası'nı ağırlamak için gerekli tüm çabayı göstermeye hazırız." ifadesini kullandı.

Mooves Event Yetkilisi Necdet Alkandemir'in Görüşleri

Mooves Event firmasının yetkilisi ve organizasyon komite başkanı Necdet Alkandemir, Gran Fondo'nun tarihçesi hakkında bilgi vererek, "Bu yarışın kökenleri 1970 yılına, İtalya'ya dayanıyor. Günümüzde ise 56 ülkede düzenleniyor. Bu organizasyonun 4 yıldır Antalya'da gerçekleştirilmesi, bisiklet turizminin artan değerini gösteriyor. 2029 yılında UCI Gran Fondo Dünya Şampiyonası'nı ülkemize ve Antalya’ya kazandırmayı hedefliyoruz. Başvurumuzu yaptık ve valiliğimiz, belediyelerimiz ile sponsorlarımıza güveniyoruz." dedi.

Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Detayları

Kilit Group bünyesindeki Nirvana Hotels ana sponsorluğunda düzenlenen Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi, 14-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TAG) desteğiyle hayata geçirilecek yarışma, uzun parkur için 98 kilometre, kısa parkur için 66 kilometre, zamana karşı ise 20 kilometre etapları sunacak. Ek olarak, 66 kilometre para bisiklet parkuru da mevcut olacak.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından bu yıl dördüncüsü organize edilen amatör yol...

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından bu yıl dördüncüsü organize edilen amatör yol bisiklet yarışı "Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi"nin tanıtımı, Kundu turizm bölgesindeki Nirvana Cosmopolitan Otel'de gerçekleştirildi.