Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nintendo Switch 2 için 2024'te Çıkış Tarihi İmaları

Bugün keşfedilen bilgilere göre, Nintendo Switch'in halefi olan Nintendo Switch 2'nin 2024'ün ilk aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Çinli üretici PixArt ve metal kasa üreticisi Hongzhun'un mali raporlarında yapılan açıklamalar, yeni konsolun çıkış tarihine dair ipuçları veriyor. Nintendo'nun henüz resmi olarak duyurmadığı Nintendo Switch 2, Sony'yi dışlayarak 2024 yılında piyasaya çıkabilir. Yeni konsolun özellikleri hakkında ise henüz net bir bilgi bulunmamaktadır.

Yayın Tarihi: 28.07.2023 12:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Nintendo Switch 2 için 2024'te Çıkış Tarihi İmaları

Bugün keşfedilen bilgilere göre, Nintendo Switch'in halefi henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da, 2024'ün ilk birkaç ayında piyasaya sürülmesi giderek daha olası görünüyor.

Çinli üretici PixArt, Wii ve Wii U gibi önceki Nintendo ev konsolları için parçalar sağlayan bir şirketin mali raporunda yer alan bilgiler, konsolun 2024'ün başlarında çıkma olasılığını daha da arttırdı. PixArt'ın raporu yeni Nintendo Switch'ten doğrudan bahsetmese de, yıllardır yeni bir sistem çıkarmayan tek Japon şirketi oldukları ve Sony'yi tamamen dışladıkları düşünüldüğünde, bu açıklamanın henüz tanıtılmamış olan yeni konsolla ilgili olduğu düşünülüyor.

Bu, Çinli bir şirketin yeni Nintendo Switch için 2024'ün başlarında bir çıkış tarihi ima ettiği ilk sefer değil. Bir metal kasa üreticisi olan Hongzhun, bu ayın başlarında Nintendo'nun 2024'ün ilk çeyreğinde yeni bir konsol çıkarmayı planlaması nedeniyle yılın ikinci yarısında satışlarda artış beklediklerini açıklamıştı.

Nintendo daha önce Nintendo Switch'in halefi hakkında fazla konuşmadı. Başkan Shuntaro Furukawa, mevcut mali yılın 31 Mart 2024'te sona ereceğini belirterek yeni bir donanımın bu tarihten önce piyasaya sürülmeyeceğini söylemişti. Ancak devkitlerin zaten seçkin geliştiricilerin elinde olduğu düşünüldüğünde, yeni konsol hakkında daha fazla bilgi yakın zamanda gelebilir.

Nintendo Switch ile konsol pazarında rekorlara imza atan Nintendo, Switch 2 için hazırlıklara başladı.

Bu bağlamda yeni konsolun 2023'te veya 2024'ün başlarında vitrine çıkacağından sizlere bahsetmiştik. Ancak bu tarih gecikebilir. Bugün keşfedilen bazı bilgilere göre kullanıcıların bir süre daha beklemesi gerekecek.

Nintendo Switch 2 gecikecek Aktarıldığı kadarıyla Nintendo'nun en büyük tedarikçilerinden PixArt Imaging, son paylaştığı mali raporda Nintendo Switch 2 hakkında önemli bir ayrıntıya yer verdi. Bu raporda, "Uzun yıllardır piyasaya çıkmayan bir Japon oyun konsolunun önümüzdeki yılın başlarında çıkacağı" belirtiliyor. PixArt'ın raporu, yeni Nintendo Switch'ten doğrudan bahsetmiyor olsa da yeni bir cihaza işaret edilmesi Sony'yi açıkça devre dışı bırakıyor diyebiliriz. Ayrıca bu rapor, Switch 2 için 2024 yılına işaret eden ilk sızıntı değil. Nintendo ile çalışan bir diğer tedarikçi Hongzhun, 2024'ün ilk çeyreğinde çıkacak bir konsol nedeniyle satışlarda artış beklediklerini açıklamıştı.

Peki yeni Nintendo Switch neler sunacak?

Bilmeyenler için Nintendo Switch, 20 nm Nvidia Tegra X1 ve 16 nm Tegra X1+ platformu ile tanıtıldı. Sektöre yakın kaynaklar ise, Switch 2'nin Samsung 5nm 5LPP (5nm Low Power Plus) üretim teknolojisini kullanan yeni bir NVIDIA Tegra çipi ile destekleneceğini söylüyor. Ayrıca Microsoft'un halihazırda devam Activision Blizzard satın alımında, yeni Nintendo konsolunun Playstation 4 ve Xbox One'a benzer bir performans göstereceğini de doğruladı. Bu bilgiler, Switch 2'nin önemli bir gelişmeye işaret ediyor.