Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nijerya'da Cami Saldırısı: 7 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Son zamanlarda silahlı saldırıların ve dini çatışmaların gerçekleştiği Batı Afrika ülkesi Nijerya'da bir saldırı daha gerçekleşti. Kaduna eyaletinde dün akşam yatsı namazı esnasında Saya-Saya köyündeki bir camiye silahlı saldırı düzenlendi. 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Yetkililer olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Yayın Tarihi: 02.09.2023 21:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Nijerya'da Cami Saldırısı: 7 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Nijerya'da Cami Saldırısı: 7 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Son zamanlarda silahlı saldırıların ve dini çatışmaların gerçekleştiği Batı Afrika ülkesi Nijerya'da bir saldırı daha gerçekleşti. Kaduna eyaletinde dün akşam yatsı namazı esnasında Saya-Saya köyündeki bir camiye silahlı saldırı düzenlendi. Ulusal basındaki haberlere göre kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerin cemaate ateş açması sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Yetkililer yaralıların çevredeki hastanede tedavi altına alındığını ve olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti.

Saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Eyalette bu yılın ocak-mart döneminde düzenlenen saldırılarda 214 kişi ölmüş, 746 kişi kaçırılmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise terör örgütü Boko Haram Borno eyaletine bağlı Jere bölgesinde odun toplamaya giden bölge halkını hedef alarak 42 kadın ve çocuğu kaçırmıştı. Aynı eyalette Boko Haram tarlada çalışan kişilere silahlı saldırı düzenleyerek 11 kişiyi öldürmüştü.

Öte yandan Plateau eyaletindeki 10 Ağustos'ta da silahlı saldırı düzenlenmiş, 21 kişi yaşamını yitirmişti. Plateau Valisi Caleb Mutfwang son 3 ayda yaşanan din temelli çatışmalarda 300'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Nijerya'nın Nijer'deki darbe ve gelişen olaylar nedeniyle tüm sınırlarını kapattığı belirtildi. ECOWAS sınırlarının da Nijer'e kapatılmasını emreden Nijerya Devlet Başkanı ve ECOWAS Başkanı Bola Ahmed Tinubu, bu kararı almıştı.