Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nijerya'da Artan İnsan Kaçırmalarına Karşı Abia Eyaletinde Baskın Düzenlendi

Nijerya'nın Abia eyaletinde artan insan kaçırmaları nedeniyle Umunneochi bölgesinde baskın düzenlendi. Baskında çürümüş cesetler, başsız kadın ve çocuk cesetleri ve insan iskeletleri bulundu. Nijerya'da insan kaçırma suçu idamla cezalandırılmasına rağmen fidye için kaçırma olayları sıkça görülüyor. Abia eyaletinde son zamanlarda kaçırılma olaylarında artış yaşanıyor. Vali Alex Otti, silahlı çete üyeleriyle mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 09:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Nijerya'da Artan İnsan Kaçırmalarına Karşı Abia Eyaletinde Baskın Düzenlendi

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın güneyindeki Abia eyaletinin valisi Alex Otti, eyalette artan insan kaçırmalar nedeniyle Umunneochi bölgesinde silahlı çete üyelerine yönelik baskın düzenlendiğini belirtti.

Baskın sırasında şok edici keşifler yapıldığını kaydeden Otti, Umunneochi bölgesindeki sığır pazarı çevresinde 48 saatten kısa bir süre içinde 50'den fazla çürümüş ceset ve 20'den fazla başsız kadın ve çocuk cesedi bulduklarını ifade etti. Ayrıca, çok sayıda insan iskeleti de bulduklarını söyledi.

Fidye için Kaçırma Olayları

Nijerya'da insan kaçırma suçu idamla cezalandırılıyor, ancak fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor. Abia eyaletinde son zamanlarda kaçırılma olaylarında artış yaşanıyor. Bölgede dini liderler, polis memurları ve diğer bölge sakinleri de dahil olmak üzere birçok kişi kaçırıldı. Bazı kaçırılanlar fidye ödendikten sonra serbest bırakılırken, bazılarının ise fidye ödenmesine rağmen nerede oldukları bilinmiyor.

Barış ve Güvenlik İçin Mücadele

Vali Otti, pazarın çevresinin suçluların sığınağı haline gelmesinden dolayı üzüntüsünü dile getirerek, eyalette tam bir barış ve güvenlik sağlanana kadar silahlı çete üyeleriyle mücadeleyi sürdüreceğini söz verdi.