Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nijerya Yılda 1,5 Milyar Dolar Süt İthalatı Yapıyor

Nijerya, yılda süt ürünleri ithalatına 1,5 milyar dolar harcıyor, yerel üretim konusunda acil reform gerektiği vurgulandı.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 17:56
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 17:56

Nijerya Yılda 1,5 Milyar Dolar Süt İthalatı Yapıyor

Nijerya'da Süt İthalatı Sorunu

Nijerya, yıllık süt ve süt ürünleri ithalatının maliyetinin 1,5 milyar dolara kadar ulaştığını açıkladı. Bu bilgi, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu tarafından verildi.

Hayvancılık Reformları İstişaresi

Devlet Başkanı Tinubu, başkent Abujada düzenlenen "Hayvancılık Reformları İstişaresi" programında, ülkede süt ve süt ürünlerinde dışa bağımlılığın yarattığı sorunları gündeme getirdi.

Endişe ve Reform İhtiyacı

Tinubu, Nijerya'nın yerel süt üretiminin kritik düzeyde olduğunu belirterek, "Hayvancılık sektöründe acil reformlara ihtiyaç duyuluyor" dedi. Ayrıca, ülkede 200 milyonun üzerinde bir nüfusun bulunmasına rağmen, birçok çocuğun günde sadece bir bardak süt alamamasını eleştirerek, "Bu durum kabul edilemez" sözlerine yer verdi.

Hayvancılık sektörünün uzun süredir ihmal edilmesi, ülkenin büyük ihracat faturasında önemli bir yük oluşturmakta. Bu sorunları çözmek adına atılacak adımlar, hem yerel üretimi artıracak hem de ülkenin dışa bağımlılığını azaltacaktır.

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu (sağda), başkenti Abuja'da düzenlenen iki gün süren...

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu (sağda), başkenti Abuja'da düzenlenen iki gün süren "Hayvancılık Reformları İstişaresi" programına katıldı.