Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nijer'deki Darbeye Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Müdahale Hazırlığı Yapıyor

Nijer'deki darbeye Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) olası bir askeri müdahale hazırlığı yapıyor. ECOWAS, Nijer'deki darbecilere karşı askeri müdahale seçeneğini de değerlendiriyor. Öğretmenlerin il dışı atamalarda açılan kontenjan sayısı yetersiz bulunuyor ve Türk Eğitim Sen kontenjan sayılarının artırılmasını istiyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2023 08:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Nijer'deki Darbeye Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Müdahale Hazırlığı Yapıyor

Nijer’deki Darbe Hakkında

Nijer’de 26 Temmuz’da askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbe sonrasında ECOWAS, olası bir askeri müdahaleye hazırlık yapıyor. Darbeyi destekleyen Nijerlilerin meclis önünde Rusya bayrağı açması, ECOWAS Dönem Başkanı Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun darbelere karşı sert tutum takınacağına dair söylemleri ve Batı'nın Nijer'deki darbeyi tersine çevirmek için çaba sarf edeceği belirtiliyor. ECOWAS, darbecilere karşı askeri müdahale seçeneğini de değerlendiriyor.

Uluslararası Tepkiler

Fransa, ABD, AB ve AfB, darbeye karşı diplomatik trafiği yoğunlaştırdı. AfB, darbecilere kışlalarına dönme çağrısı yaparken, ABD ve AB darbe hükümetini tanımadıklarını belirtti. Batılı müttefikler, Nijer'deki darbeyi tersine çevirmek için çaba sarf ediyor. Nijer, Batının Sahel bölgesindeki tek müttefiki olarak değerlendiriliyor.

İl Dışı Atamalarda Kontenjan Sayısı Yetersiz Bulunuyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenler için il dışı atama sürecini başlatmasının ardından Türk Eğitim Sen, açılan kontenjan sayısının yetersiz olduğunu belirtti. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kontenjan sayılarının artırılmasını istedi ve öğretmenlerin nakil taleplerinin karşılanmasını beklediklerini söyledi.