Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netflix Yeni Özellik: Benim Netflix'im

Netflix, yeni özelliği "Benim Netflix'im" ile kullanıcılara özel içeriklere erişim imkanı sunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar indirdikleri dizilere ve filmlere beğeni bırakabilir, izleme listesine kaydedebilir ve özel hazırlanan içeriklere erişebilirler. Şifre paylaşımını yasaklama kararı da açıklanan raporla birlikte Netflix'in abone sayısında artışa neden oldu.

Yayın Tarihi: 25.07.2023 12:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Netflix Yeni Özellik: Benim Netflix'im

Netflix Yeni Özellik: Benim Netflix'im

Bir süredir şifre paylaşımını yasaklaması nedeniyle eleştirilerin odağında olan Netflix yeni bir özelliği devreye aldı. "Benim Netflix'im" olarak isimlendirilen yeni sekme Netflix iOS uygulamasına eklendi. Kullanıcılar bu sekmede indirdiği dizilere ve filmlere beğeni bıraktığı ve izleme listesine kaydettiği bölümlere ve Netflix tarafından kendilerine özel hazırlanmış içeriklere erişme imkanı bulacaklar.

"My Netflix" özelliğinin gelmesiyle Netflix iPhone uygulamasında "İndirilenler" sekmesi de kaldırıldı. Önceden uygulamadaki sağ alt köşede yer alan bu bölüm artık "Benim Netflix'im" sekmesine dahil edildi.

Netflix'ten Kişiye Özel Hizmet

Netflix'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada "Telefonunuzda Netflix'i açtığınız ancak izleyecek bir şey aramaya vaktinizin olmadığı oldu mu? Yalnız değilsiniz. "Benim Netflix'im" sekmesi size özel hazırlanmış kullanımı kolay kısayollarla ne izlemek istediğinizi seçmenize yardım eden tek adresiniz olacak." denildi. Kullanıcıların izlemek üzere kaydettiği veya indirdiği içeriklerin yanı sıra izlediği fragmanları izlerken yarıda bıraktığı içerikleri en son izlediklerini ve ayarladığı hatırlatıcıları buradan seçebilecekleri ifade edildi. Bununla birlikte Netflix'teki dizi ve film kataloğunun tamamını keşfetmek isteyenlere Ana Sayfa sekmesini ve uygulamanın diğer kısımlarını da her zamanki gibi ziyaret edebilecekleri hatırlatılırken yeni şeyler izledikçe "Benim Netflix'im" sekmesinde daha fazla içerik çeşitliliğiyle karşılaşacakları vurgulandı.

Şifre Paylaşımını Yasaklamıştı

Netflix kısa süre önce 2023'ün ikinci çeyreğine yönelik finansal sonuçlarını açıkladığı raporunda şifre paylaşım yasağını 100'den fazla ülkede başlattığını duyurmuştu. Başlangıçta ABD, Kanada, Yeni Zelanda gibi sınırlı sayıda aktif edilen bu özelliğin kapsamı genişletildi. Şifre paylaşım yasağının Türkiye'de de uygulanmaya başladığı belirtiliyor. Kullanıcılara gönderilen mailde "Netflix sadece hesap sahibi ve aynı evde yaşadığı kişilerin kullanımı içindir" denilerek aynı hanede yaşamayan birisiyle hesabını paylaşanlardan ek ücret talep edileceği ima edildi. Şirket dünya genelinde 100 milyon kullanıcının şifre paylaşarak hizmetini kullandığını açıklamıştı. İkinci çeyrek raporunda şifre paylaşımını yasaklamanın faydalı olduğunu ve abone sayısında kayda değer bir artış gördüklerini ifade etti. Netflix'in aktif abone sayısı yıllık bazda yüzde 8 artışla 238.4 milyon olarak kayda geçti.