Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netflix Türkiye Kısa Dizi Yazım Atölyesi ile Genç Yetenekleri Destekliyor

Netflix, Türkiye'deki kreatif sektörün geleceğini şekillendirecek gençleri yetiştirmek amacıyla yeni bir atölye çalışması başlattı. Atölye, kreatif sektörün geleceğine katkı sağlamak ve yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla yürütülen 'Grow Creative' projesi kapsamında gerçekleştiriliyor.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 01:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Netflix Türkiye Kısa Dizi Yazım Atölyesi ile Genç Yetenekleri Destekliyor

Netflix Türkiye Kısa Dizi Yazım Atölyesi

Netflix, Türkiye'deki kreatif sektörün geleceğini şekillendirecek gençleri yetiştirmek amacıyla yeni bir atölye çalışması başlattı. Atölye, kreatif sektörün geleceğine katkı sağlamak ve yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla yürütülen 'Grow Creative' projesi kapsamında gerçekleştiriliyor. Atölyeye, depremlerden etkilenen İnönü Üniversitesi'nden 5, Harran Üniversitesi'nden 4, Gaziantep Üniversitesi'nden 4, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nden 3, Çukurova Üniversitesi'nden 3 ve Akdeniz Üniversitesi'nden 1 öğrenci katıldı.

Atölye çalışmasının ilk aşaması Antalya'da gerçekleştirildi. Öğrenciler bu aşamada yönetmen ve yapımcı Luke Eve ile senarist Melisa Üneri'den eğitim aldı. Sonraki aşamalarda öğrenciler, Netflix ekibi ve Türkiye'nin önde gelen sanatçıları tarafından verilecek çevrim içi eğitimlere katılacaklar. Atölye sonunda öğrenciler, geliştirecekleri kısa dizi projelerini Netflix Türkiye ekibine sunma fırsatı yakalayacaklar.