Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netflix iOS için Oyun Kumandası Uygulaması Yayınladı

Netflix, iOS cihazlar için özel bir oyun kumandası uygulaması olan 'Netflix Game Controller'ı yayınladı. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, cihazlarını TV ile eşleştirerek mobil cihazlarını oyun kumandası olarak kullanabilecekler. Netflix'in oyunlara olan ilgisi ve bağımsız oyun yayıncısı olarak büyümesi göz önüne alındığında, bu uygulama büyük bir sürpriz değil. Önümüzdeki aylarda Netflix platformuna bağımsız yapımlar ve popüler oyunlar eklenecek.

Yayın Tarihi: 09.08.2023 21:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Netflix iOS için Oyun Kumandası Uygulaması Yayınladı

Netflix'in video oyunlarına olan ilgisi devam ediyor, zira şirket iOS cihazları için özel bir oyun kumandası uygulaması yayınladı.

Basitçe 'Netflix Game Controller' olarak adlandırılan uygulama, cihazı TV'nizle eşleştirdiğinizde telefonunuzu veya tabletinizi bir oyun kumandası olarak kullanmanıza olanak tanıyor.

Bu uygulamanın yayınlanması, Netflix'in yakında oyunları TV'lere de taşıyacağına işaret ediyor. Uygulama sayesinde Netflix'in hizmeti aracılığıyla sunulan oyunları TV'de oynayabilecek ve mobil cihazlardan kontrol edebileceksiniz.

Uygulama halihazırda indirilebilir durumda olsa da diğer detaylar henüz bilinmiyor. Örneğin, hangi oyunları destekleyeceğini veya eşleştirme süreciyle ilgili herhangi bir ayrıntıyı bilmiyoruz. Uygulamanın açıklamasında sadece oyun kumandası işlevselliğinin yakında Netflix'e geleceği belirtiliyor.

Şirketin bağımsız bir oyun yayıncısı olarak büyümesi göz önüne alındığında, bu büyük bir sürpriz değil. Netflix Games son iki yılda yaklaşık 70 oyun yayınladı; bunların bazılarına normal Netflix yayın uygulaması üzerinden erişilebilirken, diğerlerine mobil cihazlarda ve oyun konsollarında erişilebiliyor. Oxenfree II: Lost Signals gibi eleştirmenlerin beğenisini kazanan oyunlar, tek seferlik oyunlar değil. Çünkü Oxenfree'nin geliştiricisi Night School, Netflix'in ilk şirket içi stüdyosu haline geldi.

HaberlerÖnümüzdeki aylarda Netflix platformuna gelecek diğer oyunlar arasında Storytellers, Paper Trail ve Monument Valley serisi gibi bağımsız yapımlar yer alıyor. Ayrıca bir Assassin's Creed oyunu ve mobil oyun LEGO'nun bir portu da hazırlanıyor: Legacy Heroes Unboxed. Bu oyunlardan bazılarını oynamak için yakın zamanda piyasaya sürülen kumanda uygulamasını kullanabileceğinizi düşünüyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda oyun dünyasına gireceğini açıklayan Netflix, bu duyurusunun ardından sektördeki yatırımlarına başlamıştı. Video akış hizmetinde birçok basit oyuna yer veren firma, daha sonra Oxenfree'nin geliştiricisi Night School'u satın alarak ilk oyun stüdyosunu kurmuştu. Görünüşe göre firma, bu sektördeki yatırımlarına devam edecek.

Netflix Game Controller iOS için yayınlandı

Netflix'in yeni uygulaması iOS App Store'da yayınlandı. Netflix Game Controller olarak adlandırılan uygulama, iOS cihazlarının oyun kontrolcüsü olarak kullanılmasına izin verecek. Netflix'in TV versiyonu ile eşleştirilecek uygulama, TV üzerinden Netflix oyunlarının oynanmasını daha kolay hale getirecek. Uygulama yayınlanmış olsa da kullanımı aktif hale getirilmedi ve Netflix bu konuda herhangi bir detay paylaşmadı. Hangi oyunların bu kontrol sistemini destekleyeceği veya servisin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil. Ayrıca Netflix, uygulamanın Android versiyonu hakkında herhangi bir açıklama yapmayacağını da belirtti. Tüm bunlara rağmen uygulamanın önümüzdeki haftalarda kullanılabilir olması bekleniyor. Netflix, oyun servisine önümüzdeki aylarda Storytellers, Paper Trail ve Monument Valley gibi önemli yapımlar ekleyecek. Ayrıca servise özel bir Assassin's Creed ve LEGO: Legacy Heroes Unboxed yapımlarının yolda olduğu biliniyor.