Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netflix, Fiziksel Mağazalar Açmaya Hazırlanıyor

ABD merkezli video abonelik platformu Netflix, fiziksel mağazalar açmaya hazırlanıyor. Şirketin Netflix House adını taşıyan bu yeni girişimi, 2025 yılına kadar ABD genelinde fiziksel mağazalar açmayı planlıyor. Netflixin mağazaları, oyun alanı, özel ürünler, özel yemek seçenekleri ve canlı etkinlikler sunacak. Netflix House, geleneksel mağazalardan farklı bir deneyim sunarak pasif izleyiciliği aktif, topluluk odaklı bir deneyime dönüştürmeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 11:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Netflix, Fiziksel Mağazalar Açmaya Hazırlanıyor

ABD merkezli video abonelik platformu Netflix, fiziksel mağazalar açmaya hazırlanıyor.

Şirketin Netflix House adını taşıyan bu yeni girişimi, 2025 yılına kadar ABD genelinde fiziksel mağazalar açmayı planlıyor.

Netflixin mağazalarının kendi içinde bir oyun alanı olacak ve popüler dizilerden ilham alarak özel ürünler, özel yemek seçenekleri ve canlı etkinlikler sunacak.

Örneğin, Squid Game gibi küresel bir fenomen yaratan dizinin hayranları, cesaretlerini gerçek bir engelli parkurunda test edebilecekler.

Eğer özel bir şeyler yemek isterseniz, şirketin restoranı, Netflixin sevilen yemek programlarından esinlenerek hızlı atıştırmalıklardan lüks akşam yemeklerine kadar farklı mutfaklar sunacak.

Netflixin Tüketici Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Josh Simon, bunun hayran etkileşimini artırmanın bir yolu olduğunu belirtiyor.

Bloomberg'e yaptığı açıklamada, 'Müşterilerimiz içerik dünyamıza kendilerini kaptırmayı seviyorlar ve biz de bu bağlılığı yayın akışının ötesine taşımanın yollarını araştırıyoruz' dedi.

Netflix House, geleneksel mağazalardan farklı bir deneyim sunacak.

Ödüllü dizilerinden esinlenen sanat enstalasyonlarını sergileyerek ve canlı performanslara ev sahipliği yaparak pasif izleyiciliği aktif, topluluk odaklı bir deneyime dönüştürmeyi amaçlıyor.

Netflix House'un Açılış Tarihi ve Lokasyonları

İlk iki lokasyonun 2025'te ABD'de açılması bekleniyor, ancak Netflix nerede olacağını söylemedi ve daha sonraki bir tarihte daha fazla küresel satış noktası eklenecek.

Netflix House'un Özellikleri

- Popüler dizilere özgü ürünler

- Özel yemek seçenekleri

- Canlı etkinlikler

- Squid Game temalı engelli parkuru

- Netflix'in yemek programlarından esinlenen restoran

- Sanat enstalasyonları ve canlı performanslar

Netflix House'un Hedefi

Netflix House, hayranları heyecanlandırmak için hit dizilere ve canlı performanslara dayanan dönüşümlü sanat enstalasyonlarına sahip olacak.

Ayrıca kurum içi restoran, yayıncının birçok senaryosuz yemek tabanlı reality şovunda orijinal olarak yer alan yemekler ve içecekler servis edecek.

Menü, fast casual'dan üst düzey yemeklere kadar çeşitlilik gösterecek.

Netflixin Tüketici Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Josh Simon, müşterilerinin kendilerini filmlerin ve TV şovlarının dünyasına kaptırmayı sevdiklerini ve bunu bir sonraki seviyeye nasıl taşıyabilecekleri konusunda çok düşündüklerini söyledi.