Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netflix Dizisi Painkiller, Stephen King'in Övgüsünü Kazandı

Stephen King'in övgüsünü kazanan Netflix dizisi Painkiller, uyuşturucu sorununa ışık tutan bir yapım. Dizi, OxyContin adlı ilacın üreticisi Purdue Pharma'yı mercek altına alarak opioid krizindeki rolünü ele alıyor. King, dizinin konusuyla bağlantılı olarak kendi yaşadığı trajik olayı da paylaştı.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 00:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Netflix Dizisi Painkiller, Stephen King'in Övgüsünü Kazandı

Yıldız Kadrosunda Matthew Broderick, Uzo Aduba, Taylor Kitsch, Dina Shihabi ve West Duchovny Bulunan Painkiller, IMDb'de 7,5 Puan Aldı (Netflix)

Küresel ün kazanmış yazar Stephen King, türlü eleştirilere aldırmadan Netflix'in uyuşturucu sorununa ışık tutan dizisini memnuniyetle karşıladı. Korku eseri ustası, 1999 yılında yaşadığı trajik olayı da dile getirerek diziye olan bağlantısını ortaya koydu. Dijital dünyada yerini sağlamlaştıran Amerikalı yazar, kitlesi olan 7 milyon takipçisine sıklıkla sinema, dizi ve kitap dünyasına dair öneriler sunuyor.

King, Eleştirmenlerin Gözünde Beğeni Kazanamayan Diziye Hayran Oldu

Altı bölümlük Netflix dizisi Painkiller, OxyContin adlı ilacın üreticisi Purdue Pharma şirketini mercek altına alıyor. Dizi, Purdue Pharma'yı dünya çapında uyuşturucu ticaretinin merkezine yerleştirirken, şirketin opioid krizindeki rolünü detaylı bir şekilde ele alıyor. Medya temsilcilerinin beğenisini kazanmayan dizi, eleştirel yorumları düzenleyen ve notlandıran Rotten Tomatoes platformunda yalnızca yüzde 49'luk bir puan elde etti. Bu puan, diziye yöneltilen eleştirilerin karmaşık ve genelde olumsuz olduğunu gösteriyor.

"Beğenmek mi? Ben bayıldım. Neredeyse ölümüne"

King, 24 yıl önce yaşadığı trafik kazasını ve ardından OxyContin'e olan bağımlılığını anlattığı duygusal bir yazı paylaştı. 75 yaşındaki usta kalem, 1999'daki kaza sonrası doktorların kendisine "OxyContin adında yeni ve harika bir ağrı kesici ilacımız var. Bunu seveceksin" dediğini ifade etti. Painkiller'ın kurgusal dünyasına ait olayları gerçek hayatta deneyimlediğini belirten King, "O dizideki her şeyi anlayabiliyorum" şeklinde konuştu. King, OxyContin'le yaşadığı serüven hakkında fazla detay vermekten kaçındı.

Korku Eserlerinin Ustası Hayatında Geçirdiği Talihsiz Olayları Açıkça Dile Getiriyor

Pet Semetary adlı korku romanının yaratıcısı olan King, 19 Haziran 1999'da Maine'deki evinin yakınlarında yürüyüş yaparken bir minivan'ın çarpması sonucu ağır yaralandı. Kaza sonucu bacağı ve kalçası kırılan King, aynı zamanda akciğer hasarı ve ciddi bir kafa yaralanması yaşadı.

Gerçeği Yansıtan Kurgusal Bir Hikaye

Painkiller'daki Glen Kryger karakteri kurgusal olmasına rağmen, dizi büyük ölçüde gerçek olaylara dayanıyor. Dizi ağırlıklı olarak Purdue Pharma'yı yöneten Sackler ailesini konu ediniyor. Netflix dizi için özetini şu şekilde tanımlıyor: "Amerika'daki opioid salgınının nedenlerini ve sonuçlarını ele alan bu drama, krizin faillerini, mağdurlarını ve gerçeği araştıran bir soruşturmacıyı merkezine alıyor." 10 Ağustos'ta ekranlara gelen dram, en çok izlenen diziler listesinde hızlı bir yükselişe geçti.