Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu ve Blinken, Esir Takasını Görüşmek Üzere Bir Araya Geldi

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakerelerini ele aldı.

Yayın Tarihi: 19.08.2024 12:24
Güncelleme Tarihi: 19.08.2024 12:24

Netanyahu ve Blinken, Esir Takasını Görüşmek Üzere Bir Araya Geldi

Netanyahu ve Blinken, Kritik Görüşmede Bir Araya Geldi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası müzakerelerini görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşme, Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşti.

Ateşkes ve Esir Taksisi Müzakereleri Ele Alındı

Görüşmede, Netanyahu ve Blinken'ın, Hamas ile yürütülen esir takası ve Gazze'de barış sağlanması için mevcut müzakereleri derinlemesine ele alması bekleniyor.

Görüşme Sonrası Beklentiler

Görüşmenin ardından Blinken'ın, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile de bir araya gelmesi planlanıyor. Ayrıca, Blinken, sabah saatlerinde İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog tarafından kabul edildi.

Son Şans Açıklaması

Görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Blinken, mevcut müzakerelerin İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkese ulaşmak için bir "son şans" olabileceğini belirtti.

Geçmiş Müzakereler

Daha önce, 15-16 Ağustos tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes sağlanması amacıyla müzakereler yapılmıştı. Hamas, ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda yürütülen bu müzakerelerde, Netanyahu'nun yeni koşullar sunarak anlaşmaya varılmasını engellediğini savunmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu (sağda), Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası ve Gazze...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu (sağda), Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması için yapılan müzakereleri görüşmek için bölgeye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la (solda) Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisinde bir araya geldi.