Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu, Beyrut Saldırısı Sonrasında İade-i Ziyaret İçin Ülkesine Dönüyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Beyrut'a yapılan saldırı sonrası ABD ziyaretini kısa keserek ülkesine dönüş yapıyor.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 21:56
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 21:56

Netanyahu, Beyrut Saldırısı Sonrasında İade-i Ziyaret İçin Ülkesine Dönüyor

Netanyahu, Beyrut Saldırısının Ardından Dönüş Yapıyor

İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta, Beyrut’ta gerçekleştirilen hava saldırısını onayladı. Son gelişmeler ışığında Netanyahu'nun, beklenenden daha erken dönme kararı aldığı bildirildi.

Erken Dönüş Planları

Netanyahu, cumartesi akşamı ABD'den dönüş planını, bu geceye revize etti. İsrail Başbakanlık Ofisi, saldırının ardından Netanyahu'nun bir telefon başında fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı.

Güvenlik Toplantıları

İsrail basınına göre Netanyahu, ülkesine ulaştıktan hemen sonra Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksiyle bir araya gelerek "güvenlik istişaresi" toplantıları yapacak. Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de Beyrut’a yönelik hava saldırısını izlemek üzere bu komplekste bulunduğu ifade edildi.

Halevi, İsrail'in "savunma ve saldırı için tam hazırlıkta olduğunu" belirtirken, devlet televizyonu KAN’da yapılan açıklamada, savunma teşkilatının Hizbullah veya Irak ve Yemen'den gelebilecek "güçlü bir karşılığa" hazırlık içinde olduğu kaydedildi.

Beyrut'taki Hedefler

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyinde, Hizbullah’ın ana karargahı olduğunu belirttiği bir noktaya hava saldırısı düzenledi. İsrail basını, bu bombardımanın Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ı da hedef alabileceğine dair iddialarda bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için gittiği New York'ta Beyrut saldırısını onayladığı ve son gelişmelerin ardından ziyaretini kısa kesip ülkesine döneceği bildirildi. Başbakanlık basın ofisi, Beyrut'a hava saldırısını onayladığı anlara dair Netanyahu'nun bir telefon başında fotoğrafını yayımladı.