Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu, ABD Seyahatini Kısa Kesti: Mecdel Şems'teki Saldırı Sonrası Geri Dönüş Talimatı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Mecdel Şems'e düzenlenen saldırı sonrası ABD seyahatini erkene alarak ülkesine döneceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 22:31
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 22:31

Netanyahu, ABD Seyahatini Kısa Kesti: Mecdel Şems'teki Saldırı Sonrası Geri Dönüş Talimatı

Netanyahu's Unplanned Return to Israel

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesine yapılan roket saldırısının ardından ABD'deki seyahatini kısa kesme kararı aldı.

Olayın Ayrıntıları

Netanyahu'nun, saldırı hakkında bilgilendirildiği belirtilirken, İsrail Başbakanlığı resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Başbakan'ın ülkeye dönüş için en yakın uçuşun planlanması talimatını verdiği ifade edildi.

Yerel haber kaynaklarına göre, planlanan uçuşun saatinin yaratılan panik nedeniyle ABD saatiyle gece 23.00'ten 18.00'e çekildiği kaydedildi.

Saldırının Sonuçları

Mecdel Şems beldesindeki roket saldırısında 10 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında çocukların da bulunduğu 24 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail Ordusu, yaşanan bu saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiği yönünde bir açıklama yaparken, Hizbullah, bu iddiaları reddetti.

Çatışmaların Arka Planı

İsrail, 1967 yılında Golan Tepeleri'ni işgal etmiş durumda ve bu bölgedeki varlığı uluslararası hukuk açısından işgal olarak değerlendirilmektedir. Son dönemde İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında çatışmaların tırmanması dikkat çekiyor.

Bu çerçevede, Hizbullah, İsrail'in güney Lübnan'a düzenlediği saldırılarda dört mensubunun hayatını kaybettiğini belirtmiş, ardından İsrail'in kuzeyine roket ve İHA saldırıları gerçekleştirmiştir.