Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Necmettin Batırel'in Faiz ve Döviz Yorumları Çelişti

Necmettin Batırel'in faiz ve döviz yorumları kendi içinde çelişiyor. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yabancı yatırımcıların ülkeye gelip yüksek fiyattan dövizi bozdurması için doların önce 25 TL'ye çıkarılacağını iddia eden Batırel, daha sonra kendi söylemini tersine çevirerek kurlardaki artışın yabancı yatırımcıların ülkeye gelmesine yol açacağını savundu. Ayrıca, Merkez Bankası'nın faiz artırması durumunda dolar kurunun gerileyeceğini iddia eden Batırel, altın için de düşüş öngördü.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 12:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Necmettin Batırel'in Faiz ve Döviz Yorumları Çelişti

Necmettin Batırel'in Çelişen Yorumları

Yıllar önceki 'Şakkadanak satarım bir 10 milyon dolar, düşürürüm doları' ifadesiyle tanınan Necmettin Batırel, Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın da katıldığı bir canlı yayında yaptığı yorumlarla gündemde kalmaya devam ediyor. Ancak bu kez, faiz konusundaki değerlendirmeleriyle kendiyle çelişen Batırel'in söylemleri dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından 11 Mayıs'ta yaptığı paylaşımda 'Yabancı yatırımcının ülkeye gelip yüksek fiyattan dövizi bozdurması için doları önce 25 TL'ye çıkaracaklarmış. Sonra faiz artışa gidilecekmiş. Bu vatan hainliği değil de nedir. Parayla ekonomiyi satıyorlar, yazıklar değil yuh olsun' ifadelerini kullanan Batırel, bu kez tam tersini savundu. Batırel, 'Kurlardaki artış yabancı yatırımcıların ülkeye gelişine yol açacak. Yüksek fiyattan dolar/euro bozdurup hisse senedi ve tahvil alacaklar. Merkez Bankası piyasalara müdahale etmeyecek, rezervlerdeki artış devam edecek' şeklinde bir açıklama yaparak kendi söylemleriyle çelişti.

Öte yandan, Batırel geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda Merkez Bankası'nın faiz artırması durumunda dolar kurunun gerileyeceğini savunmuştu. Doların yanı sıra altın için de düşüş öngören Batırel, gram altının 1300 liraya kadar gerileyeceğini iddia etmişti. Batırel, 'Merkez Bankası politika faizini %20'ye çıkarırsa, dolar 21.00 TL'ye düşer. Bu durumda altının onsu 1950 dolarda kalsa dahi şu anda 1480 liradan satılan gram altın 1300 liraya iner... Altında mevcut seviyeden satış yapın, düşünce alın' ifadelerini kullanmıştı.