Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

NATO-Ukrayna Konseyi Karadeniz Güvenlik Durumunu Ele Aldı

NATO-Ukrayna Konseyi, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'ni feshetmesinin ardından toplandı. NATO, Rusya'nın bu kararını kınayarak, Ukrayna tahılına olan ihtiyacı vurguladı. Ayrıca, Rusya'nın Ukrayna tahıl depolarına ve liman kentlerine düzenlediği saldırılar da kınandı. NATO, Türkiye'nin tahıl anlaşmasını canlandırma çabalarını ve Ukrayna tahılının ihracatını sağlama çabalarını memnuniyetle karşıladığını belirtti. NATO ve müttefikler, Karadeniz bölgesinde keşif ve gözetleme çalışmalarını hızlandırdı.

Yayın Tarihi: 26.07.2023 23:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

NATO-Ukrayna Konseyi Karadeniz Güvenlik Durumunu Ele Aldı

NATO-Ukrayna Konseyi toplandı

NATO-Ukrayna Konseyi, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'ni feshetmesinin ardından toplandı. NATO, Rusya'nın bu kararını kınayarak, Ukrayna tahılına olan ihtiyacı vurguladı. Ayrıca, Rusya'nın Ukrayna tahıl depolarına ve liman kentlerine düzenlediği saldırılar da kınandı.

Rusya'nın eylemleri kınandı

NATO Genel Sekreter Yardımcısı, Rusya'nın uluslararası hukuka saygısızlık gösterdiğini belirtti. Rusya'nın sivil gemilere tehdit oluşturduğu ve barışçıl şehirleri terörize ettiği ifade edildi. NATO, Ukrayna'ya destek vermeye devam edeceğini açıkladı.

Türkiye'nin çabaları övgü aldı

NATO, Türkiye'nin tahıl anlaşmasını canlandırma çabalarını ve Ukrayna tahılının ihracatını sağlama çabalarını memnuniyetle karşıladığını belirtti. NATO ve müttefikler, Karadeniz bölgesinde keşif ve gözetleme çalışmalarını hızlandırdı.