Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

NASA, Astronotlar İçin ChatGPT Benzeri Yapay Zeka Asistanı Üzerinde Çalışıyor

NASA, astronotlar için ChatGPT benzeri bir yapay zeka asistanı üzerinde çalışıyor. Bu sistem sayesinde astronotlar, manevra yapmalarına, deneyler gerçekleştirmelerine ve daha pek çok şeye olanak sağlayacak. Ay yörüngesindeki istasyonda kullanılacak olan sistem, doğal bir dil arayüzü kullanarak astronotların karmaşık kılavuzlara dalmadan deneyler veya manevralar hakkında tavsiye almalarını sağlayacak.

Yayın Tarihi: 27.06.2023 09:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

NASA, Astronotlar İçin ChatGPT Benzeri Yapay Zeka Asistanı Üzerinde Çalışıyor

Yapay Zeka Uzayda Büyük Avantajlar Sunabilir

Uzay araştırmalarında yapay zeka, insanlı ve insansız görevler için büyük avantajlar sunabilir. NASA, astronotlar için ChatGPT benzeri bir yapay zeka asistanı üzerinde çalışıyor. Bu sistem sayesinde astronotlar, manevra yapmalarına, deneyler gerçekleştirmelerine ve daha pek çok şeye olanak sağlayacak.

Uzay Aracıyla Karşılıklı Etkileşim Kurulacak

Dr. Larissa Suzuki, IEEE'nin yeni nesil uzay iletişimi konulu bir toplantısında konuştu ve fikrin uzay araçlarıyla karşılıklı etkileşim kurulacak bir noktaya ulaşmak olduğunu belirtti. Ay yörüngesindeki istasyonda kullanılacak olan sistem, doğal bir dil arayüzü kullanarak astronotların karmaşık kılavuzlara dalmadan deneyler veya manevralar hakkında tavsiye almalarını sağlayacak.

Lunar Gateway İçin Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Teknolojilerine İhtiyaç Duyulacak

NASA, Lunar Gateway için küçük işletmelerin desteğini talep eden özel bir sayfada, çeşitli sistemleri yönetmek için yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerine ihtiyaç duyacağını bildirdi. Dr. Suzuki, yapay zeka ile istasyonun sisteminde yaşanan veri iletimindeki aksaklıkların otomatik olarak düzeltilebileceğini belirtti ve uzaya her zaman bir mühendis gönderemeyeceklerini vurguladı.