Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Murat Arslan'ın Cenazesi Toprağa Verildi

TUSAŞ saldırısında yaşamını yitiren taksi şoförü Murat Arslan, dualarla uğurlandı.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 14:24
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 15:52

Murat Arslan'ın Cenazesi Toprağa Verildi

Murat Arslan'ın Cenaze Töreni

Kahramankazan'da, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden taksi şoförü Murat Arslan'ın cenazesi, büyük bir törenle toprağa verildi.

Cenaze Töreni ve Katılımcılar

Arslan'ın cenazesi, Kazan Devlet Hastanesi morgundan, meslektaşlarının katılımıyla konvoy halinde evine taşınarak helallik alındı. Ardından, cenaze namazının kılınacağı Merkez Ulu Cami'ne getirildi. Taziyeleri kabul eden Arslan'ın ailesi, bu acı günlerinde yanlarında olan tüm dostlarına teşekkür etti.

Öğle vakti kılınan cenaze namazına, Arslan'ın yakınları ve ülke protokolünden birçok isim katıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ve birçok üst düzey yetkili cenazeye katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Mesajı

Cenaze namazı öncesinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Devletimize, vatanımıza düşmanlık edenler bilsinler ki, tuzak kuranlar kaybedecektir. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, hiçbir saldırı bizi yıldıramaz," dedi. Erbaş, Arslan ve diğer şehitler için dualarını iletti.

Cenaze namazı sırasında, Gülay Arslan, fenalaşarak sağlık ekiplerinin müdahalesine ihtiyaç duydu. Murat Arslan'ın, Adil, Abdurrahman ve Gül Amine Eslem adında üç çocuğu olduğu belirtildi.

Namazın ardından şehit Arslan, Kahramankazan Şehitler Mezarlığı'na defnedildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ), Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ), Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit edilen taksi şoförü Murat Arslan'ın cenaze töreni, Kahramankazan ilçesinde gerçekleşti. Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş (sol 3), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sol 2), CHP Genel Başkanı Özgür Özel (sağ 2), İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya (solda) ile Arslan'ın ailesi ve yakınları katıldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ), Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ), Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit edilen taksi şoförü Murat Arslan'ın cenaze töreni, Kahramankazan ilçesinde gerçekleşti. Törene, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katıldı.