Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Münbiç'te Esnaf Terör Örgütü PKK/YPG'ye Karşı İsyan Etti

Suriye'nin Münbiç kasabasında terör örgütü PKK/YPG'nin zulmüne maruz kalan esnafın kepenk kapattığı bildirildi. Esnaf, örgütün sivilleri zorla silah altına aldığını ve hukuksuz tutuklamalar yaptığını belirterek isyan etti.

Yayın Tarihi: 20.07.2023 09:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Münbiç'te Esnaf Terör Örgütü PKK/YPG'ye Karşı İsyan Etti

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG işgali altında bulunan Münbiç kasabasında, terör örgütü PKK/YPG'nin zulmü esnafı isyan ettirdi.

Örgütün sivilleri zorla silah altına aldığını belirten esnaf kepenk kapattı. Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin Münbiç kasabasında halka yaptığı zulüm isyan ettirdi. Terör örgütünün uygulamalarından bıkan Münbiç esnafı geçtiğimiz yıllarda yaptığı kepenk kapatma eylemini tekrarladı. Nüfusunun yüzde 99'u Arap olan Münbiç'te, PKK/YPG'nin, gençleri 'zorunlu askerlik' adı altında zorla silahlı kadrosuna katma ve hukuksuz tutuklama uygulamalarına karşı çıkan Münbiç esnafı sosyal medya üzerinden yapılan kepenk kapatma çağrısına destek verdi.

ÖLMELERİNİ İSTEMİYORUZ

Münbiç esnafı, 'Örgüt çocuklarımızı alarak işgal altında tuttuğu Münbiç, Aynularab (Kobani), Kamışlı, Malikiyye, Dirbasiye, Haseke, Rakka ve Deyrizor bölgelerine götürüyor. Çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz' diyerek tepkisini dile getirdi. ABD SÖZÜNÜ TUTMADI ABD, Suriye'de yaşanan iç savaş sırasında Münbiç'in DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından PKK/YPG'nin ilçeyi terk edeceğini duyurdu. Ancak terör örgütü, ilçeyi 2016'da işgal etti. Münbiç halkı da seslerini dünya kamuoyuna duyurmak için defalarca eylem düzenledi.

Münbiç'te Esnaf Terör Örgütü PKK/YPG'ye Karşı İsyan Etti

Suriye'nin Halep ilinde, terör örgütü PKK/YPG işgalinde bulunan Münbiç'te esnaf, örgütün sivilleri alıkoyarak zorla silahlı kadrosuna katma ve hukuksuz tutuklama uygulamalarını protesto etmek için kepenk kapattı. Münbiç halkı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan kepenk kapatma çağrılarına ilçe merkezindeki esnafın tamamına yakını karşılık verdi. SMO'YA DESTEK Münbiçli esnaf, daha önceki yıllarda da kepenk kapatarak örgütün bölge halkına karşı uyguladığı eylemleri protesto etmişti. Nüfusunun yüzde 99'u Arap olan Münbiç'teki terör örgütü PKK/YPG, dayatmalarıyla sivil halkı canından bezdiriyor. PKK/YPG'nin, gençleri 'zorunlu askerlik' adı altında zorla silahlı kadrosuna katma ve hukuksuz tutuklama uygulamalarına karşı çıkan Münbiç halkı da zaman zaman gösteri düzenliyor. Öte yandan Suriye Milli Ordusu (SMO) bileşenlerinden Hamza ve Süleyman Şah tümenleri, Zeytin Dalı Harekâtı bölgesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 5 bin unsuru saflarına kattı. Eğitimlerini tamamlayan unsurların yanı sıra askeri araçların da katılımıyla geçit töreni yapıldı. SMO, Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtları ile terörden arındırılan bölgeleri kontrol ediyor.