Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mossad Heyeti Roma'daki Görüşmelerini Tamamladı

Gazze'de ateşkes ve esir takası için Roma'da önemli görüşmeler yapıldı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 19:51
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 19:51

Mossad Heyeti Roma'daki Görüşmelerini Tamamladı

Mossad Heyeti, Roma'daki Görüşmelerini Tamamladı

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın direktörü David Barnea, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve Hamas ile karşılıklı esir takası anlaşmasını görüşmek üzere yapılan kritik görüşmelere katılmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'ya gitti. Barnea, Roma'daki görüşmelerin ardından ülkesine döndü.

Görüşmelerin Detayları

İsrail hükümeti basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Barnea, yapılan görüşmelerde tarafların İsrail tarafından sunulan taslak anlaşmanın ayrıntılarını ele alındığını belirtti. Temel konular üzerindeki müzakerelerin ilerleyen günlerde devam edeceği ifade edildi.

Üst Düzey İsimler Bir Araya Geldi

Roma'daki zirveye ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani gibi üst düzey isimlerin katıldığı bildirilmiştir.

Artan Gerilim

Gazze Şeridi'ndeki ateşkes ve karşılıklı esir takası görüşmelerinin yapıldığı bu zirve, işgal altında bulunan Golan Tepeleri'ne düzenlenen bir füze saldırısında çoğu çocuk 12 kişinin hayatını kaybetmesi ve bölgede artan gerilim ortamında gerçekleşmektedir.