Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Moody's Şekerbank'ın Notunu Üç Kademe Yükseltti

Şekerbank Genel Müdürü Aybala Şimşek Galpin, Moody's'in not artışının Türkiye ekonomisine güvenin bir sonucu olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 11:43
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 11:51

Moody's Şekerbank'ın Notunu Üç Kademe Yükseltti

Moody's, Şekerbank'ın Kredi Notunu Üç Kademe Yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Şekerbank'ın uzun vadeli TL ve Yabancı Para (YP) mevduat notlarını üç kademe artırarak "Caa1"den "B1"e yükseltmiş, görünümünü de pozitif olarak belirlemiştir.

Not Artışının Sebepleri

Bu not artışı, Türkiye'nin uzun vadeli TL ve YP ihraççı notlarının 19 Temmuz'da B3'ten B1'e iki kademe yükseltilmesi ile Şekerbank'ın güçlü sermaye yapısı ve dikkatli risk yönetim uygulamalarına dayandırılmıştır. Ayrıca, Moody's, bankanın temel kredi değerlendirme notunu "caa1"den "b2"ye, ulusal ölçek uzun vadeli TL mevduat notunu "Baa3.tr"den "Aa2.tr"ye ve ulusal ölçek kısa vadeli TL mevduat notunu "TR-3"ten "TR-1"e yükseltti.

Şekerbank Genel Müdürü'nden Açıklamalar

Şekerbank Genel Müdürü Aybala Şimşek Galpin, not artışının Türkiye'nin ekonomi programına olan güvenin ve bankanın sürdürülebilir başarısının bir sonucu olduğunu belirtti. Galpin, şunları ifade etti:

"Kapsamlı bir yol haritası ve bütüncül bir program sayesinde, Türkiye'nin güçlü bir ekonomik hikayesi oluşmaktadır. Moody's, ülkemizin kredi notunu iki basamak birden yükseltirken, görünümünü de pozitif olarak değerlendirmiştir. Sürdürülen politikalar neticesinde sağlanan iyileşme, Şekerbank'ın finansal performansındaki başarı ile birleşerek bankamızın mevduat notlarını yükseltmiştir. Bu gelişme, Türkiye'nin yüksek kredibilitesine olan güvenin bir yansımasıdır ve biz bu durumdan büyük gurur duymaktayız."

Moody's, Şekerbank'ın uzun vadeli mevduat notlarını üç kademe birden artırdı ve görünümünü ise...

Moody's, Şekerbank'ın uzun vadeli mevduat notlarını üç kademe birden artırdı ve görünümünü ise pozitif olarak belirledi. Bankadan yapılan açıklamada, Şekerbank Genel Müdürü Aybala Şimşek Galpin'in görüşlerine yer verildi.