Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mısırın Sağlık Etkileri ve Besin Değerleri

Mısırın sağlık etkileri ve besin değerleri hakkında bilgi veren bir makaledir. Mısırın mineral takviyesi sağladığı, antioksidan tüketimini artırdığı, tok tuttuğu, B vitamini deposu olduğu, irritabl bağırsak sendromunu tetikleyebileceği ve mısır şurubunun iltihaplanma düzeylerini artırabileceği belirtilmektedir.

Yayın Tarihi: 04.07.2023 18:12
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Mısırın Sağlık Etkileri ve Besin Değerleri

Büyük bir mısır koçanı tükettiğinizde; 123 kalori 4.7 gram protein 1.9 gram yağ 26.7 gram karbonhidrat 2,9 gram lif 8.9 gram şeker alırsınız

Mısır, bu ana besinlerin yanı sıra vitaminler, mineraller ve bitki bileşikleri de içerir ve bunlardan bazıları önerilen günlük mikro besin değerinize katkıda bulunabilir.

VÜCUTTA ÖNEMLİ MİNERALLERİ ALMAYI SAĞLIYOR

İster ızgarada isterseniz haşlayarak mısır tüketmek, her lokmada mineral takviyesi alabilmenizi sağlıyor. Örneğin sarı mısır, kan basıncını düşürmeye, kemikleri güçlü tutmaya ve böbrek taşlarını önlemeye yardımcı olduğu bilinen bir mineral olan potasyum sağlar.

ANTİOKSİDAN TÜKETİMİNİ ARTIRIR

Tüm meyve ve sebzeler, çoğu rengin üretilmesini sağlayan ve aynı zamanda sağlığınız için harikalar yaratabilen pigmentler olan bitki bileşikleri içerir. Mısırda bulunan lutein ve zeaksantin olarak bilinen iki yaygın bileşik, sarı mısıra zengin rengini veren şeydir ve bunlar gözlerinizin ve görüşünüzün sağlığı için çok önemlidir.

PATLAMIŞ MISIR UZUN SÜRE TOK TUTAR

Bir sonraki öğününüze kadar sizi oyalayacak sağlıklı bir atıştırmaya ihtiyacınız varsa, her zaman patlamış mısırın tadını çıkarabilirsiniz. Yüksek lif ve düşük kalorili patlamış mısır, birçokları için her zaman en sevilen atıştırmalıktır.

MISIR YOĞUN BİR B VİTAMİNİ DEPOSUDUR

Mısır, enerji metabolizmasında ve vücuttaki diğer önemli işlevlerde rol oynayan iki ana vitamin olan B6 vitamini ve B9 vitamini bakımından yüksektir. Pantotenik asit (B5 vitamini) gibi daha küçük seviyelerde diğer B vitaminlerini de içerir.

IRRITABL BAĞIRSAK SENDROMUNU TETİKLEYEBİLİR

Gastrointestinal sisteminizi etkileyen rahatsız edici bir rahatsızlık olan İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS), tükettiğiniz yiyecek ve içeceklerden doğrudan etkilenebilir. IBS'li bazı insanlar için mısırın semptomları tetiklediği ve kötüleştirdiği bulundu.

MISIR ŞURUBU İLTİHAPLANMA DÜZEYLERİNİ ARTIRABİLİR

Mısır tüketirken hangi formunu tükettiğinize dikkat etmek büyük önem taşıyor. İşlenmiş mısır, besin maddelerinden arındırılmış ve sadece şeker veya yağ ile bırakılmıştır. Yüksek fruktozlu mısır şurubu, birçok kronik hastalıkla ilişkili olduğu geniş çapta belgelendi. Mısır yağı, enflamatuar belirteçleri artırma eğiliminde olan çoklu doymamış yağlar bakımından yüksektir.