Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Okullarda Cep Telefonu Kararı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda cep telefonu kullanmalarını ve bu türden cihazlarla sınıflara girmemelerini engellemek için önlemler alacak.

Yayın Tarihi: 29.08.2023 16:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Okullarda Cep Telefonu Kararı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Okullarda Cep Telefonu Kararı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacaklarını açıkladı. Tekin, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirmek üzere bir toplantı düzenledi ve yeni alınan tedbirlerin genelgesini illere gönderdiklerini belirtti.

Bakan Tekin, öğrencilerin dijital bağımlılıktan uzaklaşması adına okul bahçelerinde geleneksel oyunların oynanabileceğini ve çocukların fiziksel aktiviteyle güne başlamalarının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca öğretmenlerin önlük giymelerinin teşvik edildiğini ve velilerin ders saatlerinde okula girişlerinin önlemlerle kontrol altına alınması gerektiğini ifade etti.

Dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında, sınıflarda cep telefonu bulundurmanın doğru olmadığını belirten Bakan Tekin, öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmalarına ve dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan kaçınmak için önlemler alacaklarını söyledi.