Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından eTwinning Projelerinde Yürütücülük/Danışmanlık konulu yeni resmi yazı gönderildi.
Resmi yazıda eTwinning Projelerinde Yürütücülük/Danışmanlık ile ilgili şunlar kaydedildi: eTwinning faaliyeti kapsamında yapılan projelerde sadece proje kurucusu (founder) ve proje üyesi (member) vardır. eTwinning faaliyeti kapsamında danışmanlık söz konusu değildir. eTwinning faaliyetinde okul yönetcilerinin proje yapabilmesi için aktif olarak derse girmesi gerekmektedir. Eğer bir yönetici ve öğretmen proje içerisinde yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Kalite Etiketi aldıysa, sertifikada ismi yazılır ve 'proje yürütücüsü' olarak nitelendirilebilir. Bir öğretmen veya yöneticinin proje içerisinde yer alması tek başına proje yürütücüsü olduğu anlamına gelmemektedir. Bir projenin tamamlanıp tamamlanmadığının göstergesi proje sonunda başarılı projelere verilen Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi belgesidir. Bir proje Kalite Etiketi aldıysa proje sonlanmıştır. eTwinning Okullarında yapılan işler ve doğruluk beyanı okul idarecisi tarafından onaylanması gerekmektedir, aksi takdirde eTwinning Okul Etiketi almak için okul aday gösterilememektedir. eTwinning Okulu sürecinde 'danışmanlık' söz konusu değildir.
Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa'da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz, 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning Faaliyetinin bir üyesi haline gelmiştir. eTwinning Türkiye faaliyetleri, Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yürütülmektedir.
Ahmet KANDEMİR