Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Müfredat değişiyor, mülakatlar zorunlu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu ve müfredat değişikliği ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca öğretmen alımlarında mülakatın zorunlu olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 22:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Müfredat değişiyor, mülakatlar zorunlu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu ve mülakatlar ile müfredat hakkında bilgi verdi.

Bakan Tekin yaptığı açıklamada müfredatların değişeceğini söyledi ve derslerde sadeleşme olacağını söyledi. Yapılacak değişikliklerin Aralık ayında açıklanacağını söyleyen Bakan Tekin, derslerin artık daha sade olacağını söyledi.

2017 yılından şimdiye kadarki en kapsamlı düzenlemeleri yaptıklarını söyleyen Bakan Tekin, 'Muhtemelen aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Çünkü uzun süredir müfredat değişikliği konusu üzerinde çalışıyoruz. Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız' ifadelerini kullandı.

MÜLAKAT ZORUNLU

Bakan Tekin yaptığı açıklamada öğretmen alımında mülakatın zorunlu olduğunu söyledi. Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre; öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. 2016'da kurulan sisteme göre KPSS'de belli puan barajını geçen adayların üç katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Dolayısıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. Kanunda da herhangi bir değişiklik olmadığına göre mülakat sistemi zaten devam ediyor.

Yusuf Tekin, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyulan alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planladıklarını da belirtti.