Bingöl Balının Sürdürülebilir Üretimi İçin İşbirliği
Migros ve Bingöl Üniversitesi, Türkiye'nin Avrupa Birliği Coğrafi işaretine sahip ilk balı olan Bingöl balının sürdürülebilir üretimi ve markalaşması amacıyla işbirliği anlaşması imzaladı.
Migros'tan Destek ve İyi Üretim Uygulamaları
Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, yerel üreticiyi desteklemek ve Anadolu'nun lezzetlerini değerli kılmak amacıyla farklı bölgelerde birçok çalışma yürüttüklerini vurguladı. Baydur, Bingöl balının Anadolu'nun eşsiz lezzetlerinden biri olduğunu ifade ederek, "Bu balın üreticilerini iyi üretim uygulamalarıyla destekliyoruz" dedi.
Bingöl Üniversitesi'nin Rolü
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, "Yerel Değerler ve Üreticilerin Korunması" misyonu kapsamında işbirliği ile yerel arıcılığın sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Çapak, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından desteklenen projede, 2016'dan beri "Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma" alanında "Arı ve Arı Ürünleri" konularında çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.
Migros ile Bingöl Üniversitesi'nin Hedefleri
Bingöl balının, çarpıcı kalite değerleri ile tüm Türkiye’de sofralara ulaşması için gereken adımlar atılacak. Arıcılar, eğitimlerle belirli bir standart kazanacak ve sürdürülebilir kaliteli üretim sağlanacak. Bu sayede hem yerel üreticilerin kalkınması hem de Bingöl balının daha geniş bir kitleye ulaşması amaçlanıyor.
Proje, her aşamada yerli ve milli imkanların kullanılması gerektiğini de ön planda tutmaktadır. Migros ve Bingöl Üniversitesi arasındaki bu işbirliği, yerel arıcılığın gelişimine önemli katkılar sunmayı hedefliyor.