Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mide Ağrısı Çekenler İçin Doktor Tavsiyeleri

Mide ağrısı çekenler için doktor tavsiyeleri ve mide ağrısından uzak durmanın yolları makalede anlatılmaktadır.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 06:58
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Mide Ağrısı Çekenler İçin Doktor Tavsiyeleri

Mide ağrısı çekenler dikkat! Doktor tavsiyesi, ağrı hemen geçiyor!

Mide ağrısı sorunu sık sık karşılaşılan sağlık sorunlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Mide ağrısı çekenler için doktor tavsiyeleri geldi. Mide ağrısı sıklıkla karşılaşılan sağlık problemleri arasında yer alıyor. Gün içerisinde mide ağrısı çeken insanlar için hayat adeta zehir oluyor. Sosyal hayatı da olumsuz etkileyen bu ağrı çeşidi için insanların aklına ilk gelen ilaç kullanmak oluyor. Ancak ilaçsız da bu ağrının geçebileceği ortaya çıktı.

Mide Ağrısı Nasıl Geçer?

Mide ağrısının farklı çeşitleri bulunuyor. Bazen bir bölgede odaklanan ağrı bazen de daha geniş bir alana yayılıyor. Midenin dışında göğüs ve sırta da vurabilen ağrı büyük rahatsızlıklara da işaret edebiliyor. Bu ağrılara bulantı ve kusma gibi hiç istenmeyecek semptomlar da eklenebiliyor.

Mide ağrısı yaşayanların ilk yapmaları gereken bu ağrıları takip etmeleridir. Ardından bazı önlemler devreye sokulmalıdır. Çiğneme tabletleri, etken maddesi sodyum aljinat ve bikarbonat olan şuruplar da tercih edilebilir. Ancak bu yolla herkes mide ağrısına çözüm bulamayabilir. O zaman ikinci aşamaya geçilmelidir.

Etken maddesi famotidin olan ilaçlardan günde 1 defa almak mide ağrılarını gidermeye yardımcı olacaktır. Mide koruyucu ilaçlar ise kesinlikle doktor gözetiminde alınmalıdır. Bu ilaçlar aç karnına tüketilmelidir. Mide koruyucu ilaçlar anında etki göstermeyeceklerdir. 3-5 gün içerisinde ağrıların son bulacağı görülecektir.

Mide Ağrısından Uzak Durmanın Yolları

Mide ağrısı alınan yiyecek ve içeceklerden kaynaklanmalıdır. Eğer mide ağrısı yaşanıyorsa kesinlikle asitten uzak durulması gerekir. Kola gibi içecekler midede hasarı artırır. Bunun yanında çay, kahve ve alkol de kullanılmamalıdır. Ayrıca tütün ürünlerini kullanmaya da son verilmelidir. Yatarken mide ağrısı yaşayanlar başlarını yüksek bir yastıkla desteklemelidirler.