Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Microsoft ve Sony Arasındaki Rekabet: PlayStation 5 Slim Detayları Ortaya Çıktı

Microsoft, Activision Blizzard satın alma davası kapsamında mahkemeye sunduğu belgeyle Sony'nin yeni konsolu PlayStation 5 Slim'in detaylarını ortaya çıkardı. Yeni konsol, daha ince bir gövdeye sahip olacak ve takılıp çıkarılabilir disk sürücüsü desteği sunacak. Microsoft, PS5 Slim'in 2023'ün sonunda piyasaya sürüleceğini ve fiyatının 399 dolar olacağını belirtiyor. Sony'nin amacı ise 2024 yılında mevcut sürümlerin üretimini sonlandırarak maliyetleri düşürmek ve tek bir konsol üzerine odaklanmak.

Yayın Tarihi: 04.07.2023 22:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Microsoft ve Sony Arasındaki Rekabet: PlayStation 5 Slim Detayları Ortaya Çıktı

Microsoft ve ABD Federal Ticaret Komisyonu arasındaki Activision Blizzard satın alma davası sektörle alakalı ilgi çekici detayları gözler önüne sermeye devam ediyor

Microsoft tarafından mahkemeye sunulan bir belge Sony'nin yeni oyun konsoluyla ilgili önemli detayları deşifre etti. Söz konusu belgeye göre Japon devin yeni konsolu PlayStation 5 Slim olarak adlandırılacak ve daha ince bir gövdeye sahip olacak. Cihazın takılıp çıkarılabilir disk sürücüsü desteği ile sunulacağı söyleniyor. Yani USB-C portu üzerinden üzerinden harici bir sürücüye bağlanabilme özelliği olacak. Disk sürücüsü konsolla birlikte satın alınabileceği gibi ayrı olarak da temin edilebilecek.

PS5 Slim versiyonuna odaklanılacak Microsoft yeni konsolun 2023'ün sonuna doğru piyasaya sürüleceğini söylüyor. PlayStation 5 Slim için belirlenen fiyat etiketi 399 dolar. Yani konsolun mevcut dijital versiyonuyla aynı fiyattan bahsediyoruz.

Peki Japon şirket bu hamlesiyle ne yapmayı amaçlıyor? Sony'nin planı 2024 yılında PlayStation 5'in mevcut sürümlerinin üretimini tamamen sonlandırmak. Yani, Slim versiyonu hem oyunları fiziksel olarak saklamayı, hem de konsolu dijital şekilde kullanmayı tercih edenlerin işini görecek. Bu da şirketin üretim maliyetlerini düşürecek ve iki farklı konsol üretme zorunluluğunu ortadan kaldıracak.