Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer'dan Xbox Kullanıcılarını Sevindirecek Açıklama

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, Xbox kullanıcılarını sevindirecek bir açıklama yaptı. Her yıl dört yeni birinci parti oyun sunmayı planladıklarını belirten Spencer, Xbox'ın birinci taraf stüdyoları aracılığıyla her yıl dört özel oyun çıkarma planlarını destekledi. Bu yıl çıkmış ve çıkacak özel oyunlar arasında Hi-Fi Rush, Minecraft Legends, Redfall, Starfield, Forza ve Age of Empires 4 bulunuyor. Spencer ayrıca Redfall eleştirilerine ilişkin açıklamalarda bulundu ve Call of Duty'nin Game Pass'e gelip gelmeyeceği konusunda bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 29.08.2023 15:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer'dan Xbox Kullanıcılarını Sevindirecek Açıklama

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer Xbox kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Gamescom 2023 Oyun Fuarında IGN sitesine bir röportaj veren Spencer her yıl dört yeni birinci parti oyun sunmayı planladıklarını belirtti. Aslında bu sözü daha önce Xbox Game Studios Başkanı Matt Booty vermişti. Haziran ayında paylaştığı bir demeçte Xbox konsol sahipleri için yılda dört adet özel oyun çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Booty'ye şimdi de Spencer'dan destek açıklaması geldi.

IGN muhabirinin Booty'nin sözünü hatırlatıp 'Her şey yolunda gidiyor mu?' diye sorması üzerine bu yıl bu rakamın üzerine bile çıktıklarını vurgulayan Phil Spencer 'Gelecek yıl da kesinlikle farklı olmayacak. Bunu öncelikle büyük bir amaç olarak konuşmuştuk şimdi ise planımız oldu' ifadesini kullandı.

Spencer iyi ya da kötü olduğu fark etmeksizin bu yıl yayınlanan ve yayınlanacak olan Xbox özel oyunlarını şöyle sıraladı: Hi-Fi Rush, Minecraft Legends, Redfall, Starfield, Forza, Age of Empires 4.

'Redfall' Konusunda Konuştu

Oyuncular arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açan Redfall yayınlanmasıyla unutulması bir olmuştu. Steam'de eleştiri yağmuruna tutulan Bethesda imzalı oyun beklentileri karşılayamadığı için çoğunlukla olumsuz yorum almıştı. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer bu eleştirilere ilişkin de 'Belki insanlar Redfall konusunda bizimle aynı fikirde değildir bunu anlıyorum' demekle yetindi.

Call of Duty Game Pass'e Gelecek Mi?

Phil Spencer Call of Duty'nin Game Pass platformuna gelip gelmeyeceğine ilişkin de konuştu. Spencer 'İnsanların oyunları Game Pass'e taşımak için çalışmalar yapıldığını bilmelerini istiyorum. Yani anlaşmanın tamamlanacağını düşünen insanlar sonra her şeyin bir anda erişilebilir olacağını düşünüyor. Bu doğru değil. Yaptığımız diğer satın almada da durum böyle değildi. Yapmamız gereken işler var yapmamız gereken mekanik işler var. Bu yüzden oyunları portföyümüze katmamız kesinlikle zaman alacak' dedi.

Microsoft Gaming'in CEO'su Phil Spencer IGN'e verdiği son röportajda Starfield'dan yepyeni konsol söylentilerine kadar her şey hakkında konuştu. Ayrıca Xbox Oyun Stüdyoları Başkanı Matt Booty'nin haziran ayında yaptığı bir açıklamayı destekleyerek Xbox'ın birinci taraf stüdyoları aracılığıyla her yıl dört özel oyun çıkarma planlarından da kısaca bahsetti.

Xbox'ta yılda 4 özel oyun dönemi başlıyor. Bundan ayla önce Xbox konsollarına yılda dört oyun çıkarmak sadece basit bir istekten ibaretti. Ancak şimdi bu bir arzu olmaktan çıkarak görünüşe göre bir plan haline evrilmiş durumda. Spencer, bu planın bu yıl zaten gerçekleşeceğini, aynı şekilde gelecek yıl da en az dört özel oyunun 'kesinlikle' geleceğini vurguluyor.

Spencer, bu yıl çıkmış ve çıkacak özel oyunları şu şekilde sıraladı: Hi-Fi Rush, Minecraft Legends, Redfall, Starfield, Forza, Age of Empires 4 (konsol).

Elbette bunların iyi veya kötü olmasına bakılmıyor. Örneğin Redfall, Xbox'ın Arkane'in bir an önce unutmak isteyebileceği bir oyun oldu. Starfield'a ise sadece sayılı günler kaldı ve şimdiye kadar gelen bilgiler oyunun oldukça kaliteli olduğunu gösteriyor.

Tarihsel olarak Xbox, rakipleri, özellikle de PlayStation kadar çok sayıda özel, birinci parti oyun sunmadığı için eleştirilere maruz kaldı. Bununla birlikte, Spencer'ın Xbox'ta yeni oyunlar yayınlama taahhüdü oyuncular için umur verici diyebiliriz. Bu durum aynı zamanda Microsoft Gaming'in odağının daha özel oyunlar sunmaya ve diğer oyun platformlarıyla rekabet etmeye doğru kaydığını gösteriyor.