Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

MFÖ Üyesi Özkan Uğur, Lenf Kanseriyle Mücadele Ediyor

MFÖ üyesi Özkan Uğur, üçüncü kez lenf kanseriyle mücadele ediyor ve üç aydır Koşuyolu'ndaki özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi görüyor. Son günlerde sanat dünyasının isim vermeden paylaştığı 'beyaz kan arıyoruz' ilanının Özkan Uğur için istendiği de öğrenildi. Vücudundaki kanserli hücreler temizlenen oyuncu, böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle entübe edildi.

Yayın Tarihi: 23.06.2023 17:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

MFÖ Üyesi Özkan Uğur, Lenf Kanseriyle Mücadele Ediyor

Özkan Uğur'un Sağlık Durumu

MFÖ grubunun usta isimlerinden Özkan Uğur, üçüncü kez yakalandığı lenf kanseriyle mücadele ediyor. Uğur'un üç aydır Koşuyolu'ndaki özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi gördüğü ve kendisi için beyaz kan arandığı öğrenildi. Vücudundaki kanserli hücreler temizlenen oyuncu böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle entübe edildi.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, 8 ay önce yeniden rahatsızlanan Özkan Uğur, yoğun bakımda tedavi görüyor. Son günlerde sanat dünyasının isim vermeden paylaştığı 'beyaz kan arıyoruz' ilanının Özkan Uğur için istendiği de öğrenildi. Aranan kanın bulunmasının ardından böbreklerinden de rahatsızlanan Özkan, entübe edildi. Öte yandan Özkan Uğur'un vücudundaki kanserli hücreler de temizlendi.

Özkan Uğur'un Mücadelesi

Geçtiğimiz sene 3. kez kansere yakalandığını öğrenen Özkan Uğur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Eski rahatsızlığım tekrarladığı için akıllı ilaç tedavisine başladım. Bu süreçten en faydalı sonucu almak adına bir süre kalabalıktan ve yorucu tempodan uzak kalmam gerekiyor. Bu nedenle konserlerimizi bir müddet ertelemek durumundayız. En kısa sürede buluşmak ümidi ve sevgilerimle…' demişti.

Özkan Uğur'un Entübasyonu

Özkan Uğur'un böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle entübe edildiği belirtiliyor. Entübasyon, kişinin bedeni nefes alma fonksiyonunu kendi başına yerine getiremediği koşulda uygulanan bir prosedürdür. Doktor, nefes alma güçlüğü çeken hastanın boğazından soluk borusuna bir tüp yerleştirerek ciğerlere hava girip çıkmasını kolaylaştırır. Tüp aracılığı ile solunum cihazına bağlanan hastanın ciğerlerine hava ile birlikte ekstra oksijen de pompalanır. Cihaz ciğerlerdeki karbondioksitin dışarı verilmesine de yardımcı olur. Bu işlem sayesinde hastanın ciğerlerindeki oksijen ve karbondioksit seviyeleri sağlıklı bir düzeye getirilir.