Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mevlüt Çavuşoğlu NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Seçildi

Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO PA Türk Delegasyonu Başkanlığına seçildi. Çavuşoğlu, bakanlıktan sonra Meclis NATO Parlamenter Asamblesi’nde (NATO PA) görev alacak.

Yayın Tarihi: 12.07.2023 21:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Mevlüt Çavuşoğlu NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Seçildi

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yeni Görevi

2013'te Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak başladığı bakanlık görevinde 2014 sonrası 8 buçuk yıl aralıksız dış politikaya yön veren Mevlüt Çavuşoğlu, yeni görevine seçildikten sonra "Başkanlık seçimini ve ilk toplantımızı gazi meclisimizde gerçekleştirdik. Bu vesileyle komisyon üyelerimizi tebrik ediyor, komisyon üyelerimize başarılar diliyorum" dedi.

Diplomatik Başarıları

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikada en çok problem yaşadığı dönemlerde görevde kalan ve görevini de layıkıyla yerine getiren bir isim olarak hafızalara kazındı. Rus uçağını düşürmemizle başlayan gerilimin giderilmesinde de sonrasında Suriye'de İdlib'te onlarca askerimizin şehit edilmesi olayının çözümünde de, Amerika ile Rahip Branson krizinde arayı Türkiye lehine bulma noktasında başrolde hep Çavuşoğlu vardı. Türkiye-Mısır ilişkileri yeniden düzeltilirken de, Libya'da Mavi Vatan için mücadele edilip Türkiye'nin Akdeniz'deki menfaatleri savunulurken de Çavuşoğlu görüşmelerin odağındaki isimdi. Ayrıca Rusya-Ukrayna Savaşı başladıktan sonra arabuluculuğu ile tahıl koridoru anlaşmasındaki rolüyle bütün dünyanın yakından tanıdığı bir isim oldu.

NATO PA Türk Delegasyonu Başkanlığı

Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO PA Türk Delegasyonu Başkanlığına seçildi. NATO PA Türk Delegasyonu üyelerinin hangi komisyonlarda görev alacağına ilişkin yapılan görüşmede partilere ayrılan komisyon üyeliklerine hangi üyenin getirileceğine ilgili partinin karar vermesi uygun görüldü.