Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Metro Türkiye'den Sürdürülebilir Balıkçılıkla Geleceğe Yatırım

Metro Türkiye, çevre dostu yöntemlerle yetiştirdiği premium levrek ve çipuraları tanıttı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 11:44
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 12:19

Metro Türkiye'den Sürdürülebilir Balıkçılıkla Geleceğe Yatırım

Metro Türkiye, Rahatlatıcı Lezzetlerden Sorumluluk Duyacak

Metro Türkiye, Ege Bölgesi'nde düzenlenen bir etkinlikte yeni dönem premium levrek ve çipura hasadını tanıttı. Tanıtım, Alaçatı'daki Amavi Restoran'da gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir Balıkçılığa Adım Atma

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, 2021 yılından itibaren Hatko Su Ürünleri ve Skretting işbirliğiyle başlatılan projeler, endüstriyel ölçekte levrek ve çipura yetiştiriciliği için önemli bir adım oldu. Bu projeyle, içeriğinde deniz balığı oranı azaltılmış ve alg yağı içeren yeni yem modeli kullanıldığı belirtildi.

Aslı Duran'dan Vurgular

Metro Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Aslı Duran, proje ile ilgili olarak; "Balığı sadece ticari bir ürün olarak değil, gelecek nesillere bırakılması gereken bir değer olarak görüyoruz. 2010'dan bu yana sürdürülebilir balıkçılığın yaygınlaşması için öncü projelere imza attık," dedi.

Lezzet ve Sağlık Bir Arada

Duran, "2021'de başlattığımız 'Yediği Önünde Yemediği Yarında' projemiz bu kapsamdaki en önemli çalışmalarımızdan biri. Omega 3 değeri yüksek olan bu balıklar, restoranlara lezzetli ve sağlıklı seçenekler sunuyor," şeklinde konuştu.

Şef Can Aras'ın Yorumları

Ayrıca, Şef Can Aras, "Gelecek için farkındalık yaratmaktan mutluluk duyuyoruz. Doğanın kaynaklarını israf etmemek gerektiğine inanıyoruz. Özellikle Ege Bölgesi'nde toprak ve deniz değerine sahip üreticilerle çalışmayı önceliklendirdik," dedi. Aras, Amavi'deki menülerinde sürdürülebilir yöntemlerle avlanan balıklara yer vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Bu etkinlik, Metro Türkiye'nin sürdürülebilirlik çabalarına ve Ege’nin lezzetli deniz ürünlerinin önemine dikkat çekmekte. Gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için atılan bu adımlar, sektörde fark yaratmayı hedefliyor.

Metro Türkiye, premium levrek ve çipuraların yeni dönem hasat tanıtımını Alaçatı Amavi Restoran'da...

Metro Türkiye, premium levrek ve çipuraların yeni dönem hasat tanıtımını Alaçatı Amavi Restoran'da gerçekleştirdi. Şirketten yapılan açıklamada, Metro Türkiye Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Müdürü Aslı Duran (Sağda) ve Şef Can Aras'ın (Ortada) değerlendirmelerine yer verildi.