Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meteoroloji Uyardı Montları Rafa Kaldırın! Soğuklara Veda Edin Çünkü Havalar Isınıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklama sonrası havaların ısınacağı anlaşıldı. Kış ayı bir türlü gelmek bilmedi... Ekim'de sıcaklık değerlerinde dikkate değer bir artış gözlemleniyor. Ülke genelinde sıcaklıkların normalden 4-5 derece daha yüksek seyrettiği bilgisini Meteoroloji Genel Müdürlüğü duyurdu. Hafta sonunu dışarıda geçirmeyi planlayanlar için müjde: Adeta yazı hatırlatan hava şartları geliyor. Özellikle Akdeniz bölgesi oldukça sıcak bir hafta sonu bekliyor, sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkabilir. Bugün Hava Nasıl? 27 Ekim 2023 27 Ekim'deki hava durumu raporuna göre; Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri, Kıyı Ege, ve bazı Karadeniz ve Marmara illerinde yağışlı hava etkili olacak. Aynı bölgelerde ayrıca güçlü rüzgarların da hissedileceği tahmin edilmekte. Genel olarak, ülkenin büyük bir bölümü bulutlu geçecek ve belirtilen bölgelerde yer yer sağanak yağışlar bekleniyor. Bugünün sıcaklık değerleri ise kuzey ve batı kesimlerde normalin biraz üzerinde, diğer bölgelerde ise

Yayın Tarihi: 27.10.2023 14:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Meteoroloji Uyardı Montları Rafa Kaldırın! Soğuklara Veda Edin Çünkü Havalar Isınıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklama sonrası havaların ısınacağı anlaşıldı. Peki hava durumuna göre sıcaklar kaç gün sürecek?

Kış ayı bir türlü gelmek bilmedi... Ekim'de sıcaklık değerlerinde dikkate değer bir artış gözlemleniyor. Ülke genelinde sıcaklıkların normalden 4-5 derece daha yüksek seyrettiği bilgisini Meteoroloji Genel Müdürlüğü duyurdu.

Hafta sonunu dışarıda geçirmeyi planlayanlar için müjde: Adeta yazı hatırlatan hava şartları geliyor.

Özellikle Akdeniz bölgesi oldukça sıcak bir hafta sonu bekliyor, sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkabilir.

Bugün Hava Nasıl? 27 Ekim 2023

27 Ekim'deki hava durumu raporuna göre; Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri, Kıyı Ege, ve bazı Karadeniz ve Marmara illerinde yağışlı hava etkili olacak. Aynı bölgelerde ayrıca güçlü rüzgarların da hissedileceği tahmin edilmekte.

Genel olarak, ülkenin büyük bir bölümü bulutlu geçecek ve belirtilen bölgelerde yer yer sağanak yağışlar bekleniyor. Bugünün sıcaklık değerleri ise kuzey ve batı kesimlerde normalin biraz üzerinde, diğer bölgelerde ise ortalama değerlerde seyredecek.

Rüzgarın genel yönü güneyden eserken, bazı iç ve doğu bölgelerde kuzeyden esmesi bekleniyor. Özellikle Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın hızı zaman zaman 60 km/saate kadar çıkabilir.

Hafta sonu hava tahminlerine gelirsek, büyük bir kısmında güneşli bir hava hakim olacak.

Akdeniz kıyıları sıcaklıkla rekor kıracak gibi duruyor, 30 derecenin üzerine çıkması muhtemel. Ege bölgesi de 25 derecenin üzerinde sıcaklıkla yazı anımsatacak. Pazar günü Marmara ve Karadeniz'de ise yağmura hazır olmakta fayda var; fakat sıcaklıkta büyük bir düşüş beklenmiyor.