Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meteoroloji Müjdeli Haberi Verdi! Fırtına ve Sağanak Dolu Yağışlar Kapıda

Yaz aylarının sonunda Kuzeydoğu Marmara'da kuvvetli yağış uyarısı! İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevresinde dikkatli olun. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Kuzeydoğu Marmara Bölgesi için serinlemeye dair bir umut var.

Yayın Tarihi: 01.09.2023 16:58
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Meteoroloji Müjdeli Haberi Verdi! Fırtına ve Sağanak Dolu Yağışlar Kapıda

Meteoroloji Müjdeli Haberi Verdi! Fırtına ve Sağanak Dolu Yağışlar Kapıda

Yaz aylarının sonunda Kuzeydoğu Marmara'da kuvvetli yağış uyarısı! İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevresinde dikkatli olun. Yaz ayları Türkiye genelinde etkisini sürdürürken, sıcak hava dalgaları devam ediyor. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Kuzeydoğu Marmara Bölgesi için serinlemeye dair bir umut var. İşte bu önemli gelişmeler ve hava durumu tahminleri:

Marmara Bölgesi İçin Gök Gürültülü Yağış Uyarısı

Marmara Bölgesi'nin kuzeydoğusu için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli gök gürültülü yağış uyarısı yapıldı. Bu uyarı, bölge halkının dikkatini çekiyor.

İstanbul ve Çevresinde Yağış Beklentisi

Yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un boğaz kesimi ve doğusu ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Yağışların İlerleyişi

Kuvvetli yağışlar özellikle İstanbul'da öğle saatlerinde etkili olacak, ancak Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde öğleden sonra etkisini kaybedecek. Bu süre zarfında ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklarla karşılaşma riski bulunmaktadır.

İstanbul Valiliği'nden Uyarı

İstanbul Valiliği de bu olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşları uyarıyor. Valilik, 5 günlük tahminler doğrultusunda yağışların ilerleyen günlerde Karadeniz ve iç kesimlerde etkili olacağını bildiriyor.